Skip navigation

Vinn resa till Lofoten Links: "Vi har besökare från hela världen"

Lennart Sandahl - 12:25 05/06/2017 (uppdaterad 12:28 05/06/2017)

HAPPY GOLFING. En av världens allra mest spektakulära golfbanor finns sedan ett par år tillbaka belägen i Nord-Norge. Lofoten Links lockar med spel dygnet runt i ett fantastiskt landskap där norrskenet visar sig titt som tätt. Vinnarparet av Happy Golfing får en resa de aldrig kommer glömma.
– Utöver golfen är destinationen väldigt spännande med vackert landskap, god mat och fullt av aktiviteter, säger Frode Hov, mannen bakom bygget, till golfing.se. 

De sex första golfhålen på Lofoten Golf Links stod färdiga 1998 och sedan dess har banan byggts ut lite i taget fram tills den 2015 blev en 18-hålsbana för första gången. Sedan dess har den utnämnts till "världens coolaste golfbana" av CNN och turister från hela världen vallfärdar för att uppleva naturen, nattljuset och norrskenet. 

Men hur kom idén att bygga en golfbana på en sådan spektakulär plats fram? Frode Hov är mannen bakom bygget och berättar att allt började med att en vän till familjen som rest mycket i Skottland, föreslog idén för Frodes far när han själv var 15 år gammal. Sagt och gjort, i början på 90-talet påbörjades planeringen för att bygga Norges nordligaste bana på Gimsøy. Men finansieringen räckte inte till och projektet lades på is.
– Banken var skeptisk till en början och vi fick först bevisa att vi kunde driva en mindre bana med framgång, säger han till golfing.se. 

sdadas
 

Frode Hov hade lämnat familjehemmet för att studera turism i Lillehammar och är han kom tillbaka tog han upp arbetet med att uppfylla löftet han gett till sin bortgångne far. Den här gången fick han med sig lokala investerare och under juli månads midnattssol 1998 slogs det första slaget på den nybyggda sexhålsbanan.
– Det var kärleken till staden och platsen, kanske inte kärleken till golf i sig, som satte igång projektet. Målet var att bli en nationell turistattraktion som lockade både norska och utländska turister. Genom att erbjuda något helt unikt så var idén att skapa trafik och näring till området. 

adas
 

För ett par år sedan kom genombrottet för Lofoten Links. Den statsägda investeringsfonden SIVA såg en oslipat diamant och bidrog med stora medel för att kunna förverkliga Frode Hovs dröm. Och bra har det gått sedan banan öppnades sommaren 2015.
– Vi har besökare från USA, Tyskland, Sverige – you name it. Från mitten av maj till slutet av juli går det att spela dygnet runt och många besöker oss för att kunna uppleva norrskenet som syns under delar av året. 

Vad kan vinnarna av Happy Golfing förvänta sig från resan de får att besöka er? 
– De kan förvänta sig ett otroligt landskap där det nordliga ljuset sticker ut.  Sedan kan vädret vara väldigt varierande. Man får vara beredd på att det kanske inte är Spanien man åker till... Men banan är i fantastiskt skick, destiationen är väldigt spännande, maten är god och det finns mängder av aktiviteter. Det är väldigt vackert i Lofoten helt enkelt. 

Spela Happy Golfing på över 20 banor runt om i Sverige – vinn resa till Lofoten Links

Lennart Sandahl
[email protected]


Relaterat