Skip navigation

RANKING: Nordqvist in på topp 10 – men Stenson tappar mark

Lennart Sandahl - 17:05 05/06/2017

Anna Nordqvist slutade tvåa i ShopRite LPGA Classic och skuttade upp två placeringar på världsrankingen och in på topp 10. På herrsidan var den största nyheten att Henrik Stenson tappade två placeringar efter att ha slutat T26 på Nordea Masters.

Stockton Seaview Hotel & Golf Clubs Bay Course i New Jersey var spelplatsen för Anna Nordqvist den gångna helgen. Hon var med och slogs om segern hela vägen, men sydkoreanskan I.K Kim höll undan och vann med två slag (-11). 
– Jag lyckades inte sänka puttarna i dag och i går när det verkligen gällde, men jag är stolt över min prestation. Det känns skönt att vara tillbaka i toppen och det har varit en bra vecka. Jag har haft många fans här som hejat på mig och det har varit roligt att försöka vinna för tredje året i rad, sa Anna Nordqvist. 

Poängen innebär att hon klättrar två placeringar på rankingen och in på topp 10 igen. 

sdadas

 

Svenskorna på topp 500 rankas så här den 5 juni. 

dsadsa

 

För herrarnas del så gick det inte riktigt som planerat för Henrik Stenson på Barsebäck. Segern var aldrig nära och det visar sig på den nya rankingen. 

adas
 

Desto roligare läsning för Christofer Blomstrand – bäste svensk i Nordea Masters tillsammans med Alex Norén (T15) – som klättrade 59 placeringar på världsrankningen. 

sdadas
 

Lennart Sandahl
[email protected]


Relaterat