Skip navigation

Klubbchefens högsta önskan inför Fjällbacka: "Någorlunda rättvist väder"

Lennart Sandahl - 10:30 16/05/2017

På torsdag inleds Stora Hotellet Bryggan Fjällbacka Open på Swedish Golf Tour. Vi tog ett snack med klubbchefen om banan, arrangemanget och vad klubben håller alla tummar för. 
– Trots det kalla vädret är banan i riktigt bra slag. Jag var precis ute och tittade och jag tror att spelarna kommer gilla det de ser, säger Ture Eriksson till golfing.se. 

Det är bråda dagar för Ture Eriksson som är listad som vd, klubbchef och Pro på Fjällbacka Golfklubb. På torsdagen inleds Stora Hotellet Bryggan Fjällbacka Open som, efter de två inledande veckorna på Lumine i Spanien, är den tredje tävlingen på SGT-programmet den här säsongen. Det märks att Eriksson har händerna fulla för han är svår att nå. Efter tre dagar lyckas jag till slut, och det är en lika trevlig som förväntansfull klubbchef som svarar på frågorna jag har.

Varför väljer Fjällbacka att arrangera en tävling på den svenska touren?
– Det är fjärde året i rad vi arrangerar tror jag. Vi vill framförallt visa att vi har en bra bana som är rolig att tävla på. Att vi har en välskött bana som är utslagsgivande. Sedan är det klart att det handlar en del om att synas också. Publiciteten runt omkring är positiv för oss, framförallt om spelarna berättar att de har haft en bra vecka här på Fjällbacka. 

– Får vår del är den även viktig på så sätt att det skapar klubbgemenskap av att arrangera en tävling. Folk vill hjälpa till, många får känna sig delaktiga och känna att man är en i klubben. Ofta ser man medlemmar som kastar sig ned till första tee och sedan åker hem direkt efteråt. Det här är ett bra för att skapa gemenskap mellan varandra. 

dfa
Foto: Fjällbacka GK

Men än så länge är det bara herrarna som får spela i er tävling?
– Tyvärr har det varit lite svårt att få ihop sponsorer till en damtävling. Företagen runt om i krokarna efterfrågar herrgolfen i större utsträckning. Men nu tror jag att det är en förändring på gång. Fler ställer sig positiva till en satsning på damerna i framtiden så förhoppningsvis kan vi ha en damtävling inom snar framtid. 

Vad kan du berätta om er juniorsatsning?
– Vi bor ju på en väldigt liten ort, men vi har ändå cirka 30 juniorer som är aktiva under lågsäsong. På sommaren har vi väldigt många sommargäster från Göteborg, Trollhätten och även Stockholm. Då är vi i runda slängar dubbelt så många juniorer som är med och tränar. 

– Vi har även en satsning mot skolorna där vi erbjuder prova-på-dagar och gratis grönt kort för de ungomdar som bor i kommunen. Första medlemsåret är ett fritt år, vi vill inte att plånboken ska avgöra, och upp till 15 år är medlemsavgiften bara 770 kronor per år. 

Hur ser banan ut och vilka är era signaturhål?
– Trots det kalla vädret är banan i riktigt bra slag. Jag var precis ute och tittade och jag tror att spelarna kommer gilla det de ser. Hålen som sticker ut är väl egentligen från 13 och in till 18. 13 är ett korthål på 170 meter där man står högt upp på berget och slår rakt ut i vinden. Även 16 (korthål) och 18 brukar nämnas som de som sticker ut hos oss. 

sdasd
Foto: Fjällbacka GK

Vem tror du vinner tävlingen? 
– Det är självklart många som gör upp om den saken. Men ska jag nämna två spelare så blir det Gabriel Axell och Gustav Adell. Det är två killar som har bra koll på den här banan. 

Slutligen, vad är din högsta önskan inför tävlingarna?
– Givetvis att allt ska fungera smärtfritt med arrangemanget. Sedan hoppas jag på någorlunda rättvist vänder för de som startar tidigt mot de som startar sent. Vi har inte en bana som lämpar sig för start på både 1 och 10 så första start sker redan klockan 07 på morgonen. Jag hoppas det blir samma förutsättningar för alla att prestera där ute. 

Klicka här för att se SGT-rankingen

Lennart Sandahl
[email protected]


Relaterat