Skip navigation

Lemke kvalade sig in i Nordea Masters

Bo Steffensen - 20:38 15/05/2017 (uppdaterad 21:15 15/05/2017)

En fransman, en islänning och svenske Niklas Lemke. Där har ni de tre som lyckades kvala sig in i Nordea Masters.
– Det ska bli jäkligt kul att komma tillbaka till Barsebäck om drygt två veckor, säger Niklas Lemke.

Nordea Masters spelas på Barsebäck 1–4 juni. Henrik Stenson kommer, precis som Alex Norén, Lee Westwood, Torbjörn Olesen och fjolårssegraren Matthew Fitzpatrick.
Det gör även fransmannen Adrien Bernadet, islänningen Gudmundur Kristjansson och den östgötske göteborgaren Niklas Lemke (uppvuxen i Linköping).
De tre drog det längsta strået när kvalet till Nordea Masters spelades på Barsebäck på måndagen.
124 spelare var anmälda, tre platser stod på spel.

NÄR EN LÅNG DAG gick över i sen eftermiddag och kväll var Bernadet i ledning med sina sex under par. Där bakom samlades fyra man på tre under – Niklas Lemke, Öijared, Björn Hellgren, Frösåker, Daniel Jennevret, Vasatorp och estländaren Mark Suursalu.
Det såg ut att bli särspel mellan de fyra om de två återstående platserna. Då kom islänningen Gudmundur Kristjansson, i dagens sista boll, in med fem under par nedskrivet i scorekortet efter bland annat fyra birdies de sista sju hålen.
Särspel blev det. Men bara om en plats.
Den nöp Niklas Lemke med en birdie på första hålet.
– Jag tänkte att åtminstone en svensk skulle vidare och vi hade väl hyfsade odds när vi var tre mot en.
Niklas Lemke skrattar. När Golfing når honom sitter han i bilen. På väg norrut längs E6 efter en lång men bra dag.
– Spelet har varit riktigt bra de senaste månaderna. Jag har jobbat stenhårt och det här var ett kvitto på att man håller på med rätt saker. Det var inte min bästa golf i dag och det är ju ett gott betyg att det kan gå bra även när det inte är helt hundra. Men jag fick bollen i hål jäkligt effektivt. Det är väl lite jobb kvar att göra för att det ska bli minst lika bra som 2011.

33-ÅRIGE Niklas Lemke vet hur det är att spela Nordea Masters. Han har gjort det elva gånger.
Mestadels har det blivit missade kvalgränser men har extra goda minnen från just 2011. Då slutade Niklas Lemke ensam trea på Bro Hof – tio slag efter överlägsne vinnaren Alex Norén, tre efter tvåan Richard Finch. Men han var två före nuvarande världsettan Dustin Johnson.

I ÅR BLIR det spel på Nordiska ligan för Niklas Lemke.
– Så hoppas jag på någon Challengetourtävling i Norden också, säger han.
Premiären på Swedish Golf Tour, i Fjällbacka senare denna veckan ska han dock inte spela.
– Min bror gifter sig på lördag så jag missar den men jag spelar nästa på PGA National i Bara. Så det blir mycket Skåne de närmaste veckorna.


LÅNGTSLÅENDE 24-åringen Kristjansson har spelat collegegolf på East Tennessee State och spelar i år på Nordic League. Han finns med i SGT-premiären i Fjällbacka .

32-årige Adrien Bernadet har varit med ett tag men haft svårt att ta steget upp på Europatouren. Han hade ett kort med en lägre kategori 2012 och fick då spela Nordea Masters för första och enda gången. Han missade kvalgränsen.
Dags för revansch nu.

Så här slutade kvalet på Barsebäck


BO STEFFENSEN
[email protected]

 

 

 


Bild: Getty Images

Relaterat