Skip navigation

THE PLAYERS: Poulters lyckade helg slutade i ordkrig med en tv-expert

Bo Steffensen - 11:53 15/05/2017 (uppdaterad 13:20 15/05/2017)

Ian Poulter slutade tvåa i The Players Championship, förnyade sitt ”förlorade” PGA-kort – och blev kritiserad för att vara en mes av Golf Channels tv-kommentator Brandel Chamblee.
Poulter var inte sen att kontra.

Sydkoreanen Si Woo Kim vann The Players. Stort för 21-åringen som nu säkrat spel på PGA-touren i fem år framåt (plus att han fick en sanslös vinnarcheck på 1 890 000 dollar, drygt 16,5 miljoner kronor).
Tvåan Ian Poulter var sannolikt lika nöjd med veckan.
För tre veckor stod engelsmannen utan PGA-kort och tittade in i en osäker golfframtid. Spel i The Players var inte att tänka på.

DEN HÄR säsongen har Poulter spelat på så kallad medical exemption och behövde därmed spela in ett visst antal poäng eller pengar för att få behålla sitt kort. Efter att ha missat kvalgränsen i Valero Texas Open var det kört för Poulter.
Trodde han.
Då kom Brian Gay, som även han spelar på medical exemption, till undsättning. Gay jämförde inspelade Fedexpoäng med intjänade pengar och kom fram till att PGA ändrat fördelningen av poäng för placeringar från 14 och nedåt jämfört med säsongen 2016. I år får man färre poäng än förra året.
Så kan man inte göra mitt i en medical exemption, ansåg Gay. Och fick rätt. Hans – och Poulters – poäng räknades om och plötsligt var Ian Poulter inne i The Players.

IAN POULTER, som alltså inte haft någon större säsong, låg två slag efter Si Woo Kim med tuffa 16, 17 och 18 kvar att spela på TPC Sawgrass. Poulter avslutade par, par, bogey – och fick massiv kritik från Golf Channels kommentator Brandel Chamblee som tyckte att Poulter var feg och inte gick för segern utan valde att lägga upp både på 16 och 17.
På det 17:e ö-hålet landade Poulter bollen säkert mitt på green, men långt från flaggan som stod ute i högerkanten.
– Titta hur han ställer upp sig! Den kille han försöker slå spelar ett par 5-hål precis bredvid och han har två slag att ta in och så spelar han till mitten av green. Det är ett bra slag, det kostade honom inga pengar eller rankingpoäng men han spelade helt klart inte för att vinna. Och det gjorde han inte heller, sa Chamblee, själv före detta spelare på PGA-touren med en seger i bagaget.
 

Chandlee
Brandel Chamblee.
Bild: Getty Images

– Pengar spelar roll. Ranking spelar roll. Jag har gjort precis som Poulter … Vi tar oss rätten att lyfta stora spelare och bra slag. Det är därför vi inte hyllar Poulters slag. Vi hyllar slag som David Duval gjorde, slag som Tiger Woods slog. Det är då vi ställer oss upp och säger bra gjort, fantastisk slag. Poulter hade inget av det, sa Chamblee.
Men Poulter är Poulter och självklart lät han inte Chamblees attack gå obesvarad förbi.

Poulter2
 

MYCKET stod på spel för Ian Poulter vars andraplats gav honom 924 000 dollar (drygt 8 miljoner kronor) i prispengar, 78 stegs avancemang på Fedexrankingen, upp till plats 58, och ett säkrat PGA-kort för 2018. Det kort som han alltså var helt utan för bara några veckor sedan.
Ian Poulter hoppade även upp på världsrankingen, från 197 till 80.

Och Brandel Chamblee är numera blockerad från hans twitterkonto.

Poulter1
 

BO STEFFENSEN
[email protected]

 

Källa: golfdigest.com, pgatour.com


Bild: Getty Images

Relaterat