Skip navigation

Tävla i Happy Golfing – med Zach Johnsons putter

Lennart Sandahl - 10:57 12/05/2017

I helgen drar Golfing.se:s 2-manna scramble "Happy Golfing" igång. Ett av inslagen runt om är att man kan tävla i speed putting med hockeyskaft – och putters från SeeMore. Märket som används av Zach Johnsson, Russel Knox och sedan ett år tillbaka Ernie Els. Vi tog ett snack med Jesper Edström från Ligma, som är återförsäljare i Sverige. 

Vad kan du berätta om fördelarna med SeeMore-putters. Vad särskiljer dem från andra märken?
– SeeMore Putters är byggt runtomkring ett siktsystem som kallas RifleScope Technology. Det går ut på att man med hjälp av det svarta skaftet ska dölja den röda pricken på klubbhuvudet. När man gör detta i uppställningen får man feedback på att man siktar parallellt med klubbhuvud, händer och ögon. Tack vare detta får man en neutral uppställning som skapar neutrala förutsättningar för kroppen att upprepa en avslappnad rörelse vid varje putt, säger Jesper Edström från Ligma. 

SPELSCHEMA: Så spelas Happy Golfing – 23 kvaltävlingar runt om i landet

Hur stort är intresset för produkterna i Sverige?
– Vi märker av ett ökat intresse från år till år tack vare framgångar på touren genom spelare som exempelvis Zach Johnsson, Russel Knox och sedan ett år tillbaka Ernie Els (som bytte till SeeMore helgen efter Masters förra året och sedan dess var i toppen på strokes gained putting-statsen på PGA-touren fram till slutspelet 2016).

sdadas
 

Vilka är era storsäljare?
– De modeller som säljs mest är FGP Original, som Zach spelar, samt Si3 som är en malletmodell med en mjukare insert.

Om du får rekommendera en putter till nybörjaren och en till proffset. Vilka två skulle du välja ut då?
– Det är egentligen samma putter till båda spelarna tack vare siktsystemet – alla golfare kan ta hjälp av att dölja den röda pricken! Med det sagt kan den enskilda golfaren välja en modell som man trivs med rent utseendemässigt.

Läs mer: Putter med skaft från SHL – återvinner trasig klubba

Redaktionen
[email protected]


Relaterat