Skip navigation

Putter med skaft från SHL – återvinner trasig klubba

Lennart Sandahl - 10:50 09/05/2017 (uppdaterad 16:55 09/05/2017)

Ett hockeyskaft monterat på en putter? Ja, det fungerar faktiskt. 
– Det finns liknande utformningar men inget av de andra har varit på isen i en SHL-match. Hockeyälskare eller inte så finns känslan i greppet för alla, säger Jonte Söderling från HockeyPutter.se. 

För cirka tre år sedan började det dyka upp en hel del nya puttergrepp på marknaden. Idén kom när pappa Jonte och sonen Josef var ute och spelade golf, Jonte som tidigare spelat ishockey och Josef som fortfarande är aktiv kände att det bästa skulle ju vara ett hockeyskaft på puttern då det var det som de var mest vana vid. De åkte hem och gjorde en klubba som direkt kändes helt perfekt. Därefter tog Josef upp idén i sitt UF-Företag* för att prova idén vidare. Josef kom tvåa i Årets Vara och Årets Produktutveckling i den stora SM-finalen i Stockholm.
– HockeyPutter är helt enkelt en produkt som gör det möjligt att montera ett hockeyskaft på en golfputter. Lovorden från olika entreprenörer gjorde att vi i dag vill prova produkten på större marknader, säger Jonte Söderling som är vd och marknadsansvarig för bolaget. 

kkk
 

Hur är intresset kring den patentregistrerade produkten?
– Intresset är stort för de få som sett den. Det stora jobbet i dag är att komma ut och visa produkten och låta allmänheten känna på greppet monterat på en putter för att se att detta grepp är minst lika bra som alla de andra. Vi tar i dag kontakt med klubbarna i Sverige som i sin tur kan tjäna pengar på en trasig klubba. De flesta spelarna i SHL och Hockey Allsvenskan har idag PM-klubbor*. De större klubbarna har en egen supportershop där de nu kan låta spelarna signera sin trasiga klubba som sedan blir kapat till ett puttergrepp. Med detta så återvinner de materialet och samtidigt tjänar en slant. Rätt spelare en stor slant…

jjjk
 

* PM-Klubba: En specialbeställd klubba som spelaren själv utformat. Klubban har även spelarens namn.

I sommar avgörs årets skönaste 2-manna scramble Happy Golfing, på över 20 banor runt om i Sverige, från norr till söder. Där finns chansen att testa puttern i en speed putting-tävling. 

Vad kan deltagarna i Happy Golfing förvänta sig av speed putting-tävlingen med ert skaft och putters från SeeMore?
– Någon större skillnaden från en ”vanlig” putter är det inte. Detta är ett nytt grepp som är fyrkantigt. Det finns liknande utformningar men inget av de andra har varit på isen i en SHL match. Hockeyälskare eller inte så finns känslan i greppet för alla.

ss
 

Redaktionen
[email protected]


Relaterat