Skip navigation

Tiger Woods borta i sex månader – är karriären över nu?

Lennart Sandahl - 12:14 21/04/2017

I början av februari hoppade Tiger Woods av Dubai Desert Classic efter den första dagens spel. Sedan dess har vi inte sett honom tävla på grund av ryggproblemen. Nu står det klart att han tvingats till operation och blir borta från spel resten av säsongen.
"När jag har läkt ser jag fram emot att komma tillbaka till ett normalt liv där jag kan leka med mina barn", skriver han på sin hemsida. 

Woods har besvärats av spasmer och smärtor i ryggen sedan dess och nu är en operation genomförd av Dr. Richard Guyer på Texas Back Institute.  

"Operationen gick bra och jag är optimistisk till att det här kommer göra min rygg fri från spasmer och smärta. När jag har läkt ser jag fram emot att komma tillbaka till ett normalt liv där jag kan leka med mina barn, tävla i professionell golf och leva utan smärtan jag kämpat emot så länge", skriver han på sin hemsida. 

Det här är Woods fjärde ryggoperation och den beräknas ta omkring sex månader att rehablitera. Dr. Guyer är dock optimisitisk till en återkomst till den professionella golfen igen. 
"När han är tillbaka från operationen kommer han gradvis att påbörja sin rehablitering tills dess att han är helt och hållet återställd. När det är gjort, kommer hans träning att styras mot att göra honom redo för att återvända till tävlingsgolfen igen. 

Woods kommer närmast att vila helt och hållet ett par veckor framöver. 
"Jag skulle vilja tacka alla fans som hört av sig och deras vänliga lyckoönskningar. Stödet jag fått har aldrig minskat och det är till stor hjälp". 

Lennart Sandahl
[email protected]


Bild: Getty Images

Relaterat