Skip navigation

Linnér vann Franska Öppna – klubbmatch i finalen

Bo Steffensen - 20:31 17/04/2017 (uppdaterad 20:38 17/04/2017)

Hills Amanda Linnér vann Franska Öppna utanför Paris. I finalen slog hon klubbkompisen Beatrice Wallin.

Hela den svenska flicklandslagstruppen fanns med i French International Lady Juniors Championship på Saint Cloud GC utanför Paris – Julia Engström, Ringenäs, Amanda Linnér, Hills, Frida Kinhult, Skaftö, Beatrice Wallin, Hills, Linn Grant, Rya och Maja Stark, Abbekås.

Efter slagspelet över 36 hål, var samtliga sex svenska spelare vidare till det avgörande matchspelet.
Amanda Linnér och Beatrice Wallin, klubbkompisar i Hills GK, Mölndal, tog sig hela vägen till final.
I semifinalen vann Linnér över danskan Puk Lyng Thomsen med 2/1, Wallin slog italienskan Carolina Caminoli med 6/4.

Finalen gick över 36 hål. Halvvägs var Amanda Linnér tre upp efter. Hon hade då gjort åtta birdies.
Matchen slutade på det 31:a hålet. 16-åriga Amanda Linnér vann med 6/5 och tog därmed flicklandslagets andra internationella seger i år. I mars vann Frida Kinhult Spanska Öppna.
– Det är svårt att glädjas åt den här segern. Jag är lika ledsen för Beas skull som jag är glad för min egen, säger Amanda Linnér till Golfförbundet.

j
Beatrice Wallin och Amanda Linnér efter prisutdelningen.
Bild: Göran Söderqvist

ETT  mål i år för samtliga sex i landslaget är Junior Solheim Cup i september. Före tävlingen i Paris låg Linnér sjua och Wallin femma (Frida Kinhult tvåa, Julia Engström sexa).
Rankingen gäller nio tävlingar, tre har nu spelats, och pågår fram till och med lag-EM i mitten av juli. De sex bästa får en automatisk plats i laget, ytterligare sex spelare tas sedan ut av kaptenen Alison Nicholas. Mycket svenskt där just nu alltså.

Fredrik Wetterstrand är coach för flicklandslaget. Han var belåten efter finalen.
– En extremt rolig betalning för många års hårt jobb. Både för tjejerna enskilt och för laget. Trots det en svår dag för alla. En svensk segrare och en som i stunden är förlorare. Ska man jubla eller trösta? Men med en stunds betänketid är vi alla vinnare. Finalisterna höll på att missa prisutdelningen för att de gick direkt från banan till rangen. Det är ju ny tävling om ett par dagar, säger han till Golfförbundet.

Jo, Scottish Women's Open Championship väntar 21–23 april, med finalspel på Royal Troon Old course. Banan där Henrik Stenson vann Sveriges första herrmajor förra året.
BO STEFFENSEN
[email protected]

 

 

 


Bild: Göran Söderqvist

Relaterat