Skip navigation

LISTA: Topp 10 bästa slagen i Mastershistorien

Lennart Sandahl - 15:19 06/04/2017 (uppdaterad 15:32 06/04/2017)

2017 års Masters blir den 81:a upplagan. Mellan den 6-9 april spelas årets första major på klassiska Augusta National Golf Club, Georgia. Finns det någon bättre uppladdning än de 10 bästa slagen i Mastershistorien? 

10. Arnold Palmer (1960) 

Arnold "The King" Palmer (läs dokumentet om honom här!) jagade ikapp Ken Venturi på den sista dagens spel i Masters 1960. Efter att ha sänkt en långputt på 17 kom han in i delad ledning med Venturi på 18. Efter att ha träffat fairway lade han upp sig snyggt på green med sin järnsexa. Birdien räckte för att ta hem Masterstiteln det året. 

9. Jack Nicklaus (1975)

Vi snackar slutronden av 1975 års Masters. Jack Nicklaus låg länge bakom Tom Weiskopf i ledningen. Men när Nicklaus sänkte en putt från 12 meter på 16 för delad ledning - så fick Weiskopf all press på sina axlar. Hans bogey på 17 gav Nicklaus precis det läge han behövde och tävlingen slutade med att Nicklaus drog på sig den gröna jackan för femte gången. 

8. Sandy Lyle (1980)

Ett historiskt bra bunkerslag från fairwaybunkern på Augustas 18 hål. Det är ingen dålig sak att bli ihågkommen för. Skotten Sandy Lyle gjorde exakt detta när han seglade förbi Mark Calcavecchia på tävlingens sista hål. Bra nerver! 

7. Louis Oosthuizen (2012)

Sydafrikanen vann visserligen inte turneringen, men oj, vilket slag han slog på andra par fem-hålet. En albatross där bilderna egentligen talar för sig. 

6. Jack Nicklaus (1986)

Har man som "The Golden Bear" vunnit sex Masters, då är det inte så konstigt att hamna på den här listan med fler än ett slag. I hans sista Mastersseger 1986 levererade han ett sanslöst bra spel på bakre nio med sina 30 slag. Av många dramatiska var järnfemman på 16 som bäddade för eagle det bästa. 

5. Phil Mickelson (2010) 

Slaget som gav Phil Mickelson hans tredje Masters var storstilat. En kioskvältare deluxe. Han var i ledning med två slag när olyckan var framme. Han hamnade bakom ett träd. Med valet att spela safe eller gå för att säkra titeln valde han det senare - trots den stora risken det innebar. Se och njut av Mickelsons andra slag på 13.

4. Tiger Woods (2005)

Ännu ett sanslöst slag. Den här gången signerat Tiger Woods. Pitchen han slår från långt till vänster om green är helt omöjlig egentligen. Men inte för Woods. Bollen landade och sedan följde en rysare i färden mot koppen. Den såg ut att stanna kort, men trilllade i till publikens eufori. Konstslaget hjälpte Woods besegra Chris DiMarco och vinna hela turneringen 2005. 

3. Larry Mize (1987)

Larry Mize utmanade Greg Norman om 1987 års titeln och det gick så långt som till sudden-death playoff. Väl där ser loppet kört ut för Larry när han plockar fram en chip vi aldrig kommer få se igen i ett liknande läge. Norman stod helt häpen och lyckades inte svara på birdien varpå hemmapelaren Mize fick klä sig i grönt. 

2. Gene Sarazen (1935)

Här har vi, av naturliga skäl, dessvärre ingen video att bjuda på. "Slaget som hördes över hela världen" har det kallats. Det var Gene Sarazen som i 1935 års upplaga smällde in en albatross från 214 meters avstånd. Detta i ett läge där han låg tre slag bakom på 15:e fairway. Sarazen tvingade till slut fram ett playoff där han blev Craig Woods överman. 

Gene%20Sarazen
Getty Images

 

1. Bubba Watson (2012)

Louis Oosthuizens albatross i all ära. 2012 års och hela Mastershistoriens bästa slag stod Bubba Watson för. Driven på 10:e fairway, mot just Oosthuizen, såg ut att krascha segerdrömmarna. Men så skulle det inte bli. Watsons hook från ett hopplöst läge bakom träden gav honom en tvåputt för par. Det räckte för att besegra sydafrikanen och bli en evig Masterslegend på köpet. 

(Via Bleacherreport)

Lennart Sandahl - Golfing.se


Bild: Getty Images

Relaterat