Skip navigation

VECKANS PROFIL: Debutanten Niklas Lindström siktar högt på Challengetouren

Lennart Sandahl - 15:50 21/03/2017 (uppdaterad 15:53 21/03/2017)

VECKANS PROFIL. Kalmar GK:s Niklas Lindström trivs väldigt bra med sin golfkarriär just nu. Den här veckan spelar han sin första tävling på Challengetouren i Kenya. "Det är klart att jag har förhoppningar på topp-15 redan första året", säger han till golfing.se.

Förra säsongen fick 27-årige Niklas Lindström ett rejält genomslag. Från en helt okej vårsäsong gjorde han en så pass stark höst att han till slut fick beskedet han drömt om – en plats på Challengetouren. 
– Jag spelade riktigt bra från juli och framåt. Man har börjat förstå det mer och mer vilken omställning det blir. Att planera sina resor och alla nya rutiner vad det nu innebär. Det har varit en omställning, säger han till golfing.se.  

– Nu är man inte borta i bara fyra-fem dagar utan nu är det fyra dagars spel, pro-am och inspel någon dag innan det. 

Lindström vann sin första tävling som proffs när han vann SGT-tävlingen i Uppsala i höstas, innan dess lyckades han kvala in till Europatourtävlingen Made in Denmark (där han missade cutten) och han slutade till sist sexa på Nordic Golf League. Erfarenheterna gjorde honom starkare och i och med att Oscar Lengdén gick starkt på Europatourkvalet fick Lindström en full kategori som förra säsongen hade givit honom 17-18 starter på Challengetouren. 
– Lengdén klarade cutten med ett slag på slutvalet och då var det klart. Givetvis blev jag otroligt glad, men jag försöker att inte göra någon större grej av det faktumet att jag nu är här. Det som tagit en hit får fortsätta att blomma ut på nästa nivå också. Jag har jobbat med att försöka hitta en bra balans och inte ändra för mycket i spelet. 

Under vintern har Lindström lämnat hemmets lugna vrå i Kalmar och tillbringat stora delar av försäsongen i Dubai, Florida och Spanien. Han värmde äen upp med att spela på SGT Winter Series på Lumine i Spanien. 
– Det jag jobbat på allra mest är egentligen att bygga vidare på det jag har gjort bra. Att mest förbättra och förädla. 

asa

I söndags reste han till Kenya för att spela Barclays Kenya Open på Muthaiga GC i Nairobi den här veckan. Tillsammans med fyra andra spelare gör han där sin debut på touren – som inleds med en pro-am på onsdagen. 
– Mycket kommer handla om att ha längdkontroll på sina inspel. Bollen går cirka tio procent längre på grund av den höga höjden. 

Vad hoppas du på resultatmässigt?
– Det är första tävlingen för året och det är klart att det hade varit jäkligt skönt att få spela alla fyra dagarna. Och skulle jag känna att spelet sitter hoppas jag vara med och slåss i toppen. 

Har du satt någon målsättning för den här säsongen? 
– Jag har förhoppningar på topp-15 och att kvala mig in på Europatouren redan i höst. Samtidigt vet jag ju att det är små marginaler och jag kommer få kämpa hårt för att lyckas. Även om jag siktar högt så har jag heller inte satt något år där ET-kortet måste vara i hamn. Så länge golfen är lika rolig som den är nu så kör jag på. 

Läs mer: Kalmar GK:s Niklas Lindström: "Drömmen är att spela majors"

Lennart Sandahl
[email protected]


Relaterat