Skip navigation

Anna Nordqvist tog sin sjunde LPGA-seger

Bo Steffensen - 7:28 20/03/2017 (uppdaterad 17:14 20/03/2017)

Banrekord och sjunde segern på LPGA-touren. På ”hemmaplan”. Det var en bra helg för Anna Nordqvist.
– Jag hade inte ens tänkt spela den här tävlingen. Jag la in den i sista minuten. Det var kanske meningen att det skulle bli så här, säger hon.

Anna Nordqvist hade en tvåslagledning inför sista dagen av Bank of Hope Founders Cup på Wildfire GC utanför Phoenix i Arizona.

Hon avslutade med 68 slag, slutade totalt på 25 under par och var därmed två slag före trion In Gee Chun, Ariya Jutanugarn och Stacy Lewis.

Anna Nordqvist vara extra glad att hon kunde vinna just den här tävlingen. På ”hemmaplan”.

– Ja, om jag inte hade fått möjligheten att gå på Arizona State University för ungefär tio år sedan skulle jag inte varit här i dag. Det här känns verkligen som hemma även om jag bor i Florida, säger hon till LPGA.com.

SEGERN grundlades på lördagen då det sprakade om Anna Nordqvist. Hon gick runt på 61 slag, 11 under par, efter nio birdies, en eagle och resten par – och satte nytt banrekord på Wildfire.
 

Tredje
61 slag. Anna Nordqvist satte banrekord på lördagen.


Och det höll alltså hela vägen.
Anna Nordqvist avslutade visserligen med en bogey på sista hålet, men vad gjorde det. Saken var ju klar ändå.

– Jag har så många vänner här. De känns som min amerikanska familj. Jag är så lycklig att vara tillbaka här. Jag hade inte ens tänkt spela den här tävlingen. Jag lade in den i sista minuten, Så det var kanske menat att det skulle bli så här, säger Anna Nordqvist.

Segern gav 225 000 dollar och Anna Nordqvist avancerar till tredjeplats på order of merit.

BO STEFFENSEN
[email protected]

Anna


Bild: Getty Images

Relaterat