Skip navigation

TV: Rekordintresse för profilernas tävling – anmälningar strömmar in

Lennart Sandahl - 14:05 20/03/2017 (uppdaterad 9:57 21/03/2017)

Stenson Sunesson Junior Challenge på Barsebäck Golf & Country Club utanför Malmö fick in 156 anmälda spelare på 24 timmar. Något som glädjer arrangörerna. "Jag ser fram emot att få träffa juniorerna och hoppas kunna bidra med ett tips eller två", skriver Henrik Stenson i ett mejl till Idrottens Affärer.

Mellan den 8-9 juli avgörs Stenson Sunesson Junior Challenge på Barsebäck. En tävling som arrangeras av Henrik Stenson och superstjärnans förra caddie Fanny Sunesson. 

78 juniorspelare 13-21 år, varav 54 pojkar och 24 flickor, utmanas i en 54-håls slagtävling över två dagar, uppdelad i två åldersklasser: 13–16 och 17–21 år. Segrarna i respektive klass, totalt fyra spelare, kvalificerar sig till finalspelet i Nick Faldos och Ernie Els internationella juniortävling Friendship Cup.

jj

I torsdags öppnade Svenska Golfförbundets sin anmälningslista till tävlingen och 24 timmar senare var tävlingen hade 156 juniorspelare anmält sig till de 78 platserna. Anmälningarna fortsätter strömma in – vilket är ett nytt rekord. 
"Jag ser fram emot att få träffa juniorerna och hoppas kunna bidra med ett tips eller två. Det känns bra att få ge tillbaka till svensk golf, och att få göra det med min gamla vapendragare och vän Fanny gör det extra roligt", skriver Stenson i ett mejl till Idrottens affärer.

Det går fortfarande bra att anmäla sig till tävlingen, då startfältet plockas ut efter SGF Golf Ranking i första hand, och handicap i andra hand. 

Även Fanny Sunesson gläds åt det stora intresset.
– Det är fantastiskt roligt att intresset för att spela tävlingen är så stort. Vi vill göra tävlingen till något extra. Jag trodde på ett bra intresse, men att det skulle vara så här stort, det trodde jag inte.

Samtidigt som juniortävling arrangeras en camp för spelare med funktionsnedsättning. Henrik Stenson Handicamp är en ny satsning för tolv utvalda handigolfare. Stenson deltar själv som instruktör. 

– Henrik Stenson Foundation har länge stöttat handigolfen och Henrik Stenson Handicamp känns som en naturlig utveckling på det samarbetet. Det ska bli roligt att både få träffa och träna med handigolfare igen.

Lennart Sandahl
[email protected]


Relaterat