Skip navigation

Norges bäste tvingas vila efter operation

Bo Steffensen - 13:53 15/02/2017 (uppdaterad 11:02 17/02/2017)

För några år sedan hade Espen Kofstad stora problem med ryggen. Nu tvingas Norges bäste herrgolfare vila ett par månader efter en handledsoperation.

Espen Kofstad, som spelade till sig ett kort på Europatouren i slutkvalet i november, har haft smärtor i en handled sedan förra sommaren.
Nu har han opererat sig och får vila åtta veckor.
– Det var jättefina nyheter när kirurgen i Oslo sa att jag bara behövde ta det piano i sex till åtta veckor. Då har jag fortfarande mycket kvar av säsongen när jag kommer tillbaka, säger Kofstad till Norsk Golf.
Man kan förstå att Kofstad är lättad. Det första beskedet, från en annan läkare, var att en operation skulle kräva åtta månaders vila.

Es


PROBLEMEN i handleden har Kofstad dragits med länge, nästan tjugo år enligt honom själv. I ungdomen bröt norrmannen handleden i samband med ett fall när han åkte snowboard. Ett brott som det aldrig blivit riktig ordning på.
Efter norska lagmästerskapen i somras fick han ordentliga smärtor. Smärtor som satt i när han representerade Norge i OS i Rio. Sedan dess har det gått upp och ner och till slut bestämde han sig för operation.
– Jag tar inte det här så tungt. Det finns inget annat jag vill syssla mer med i livet än golf och då har jag inte något annat val än att bita i detta med ett leende, säger Espen Kofstad till Norsk Golf.

29-ÅRINGEN, som spelat två tävlingar på Europatouren i år, är van. Säsongerna 2014 och 2015 blev det inte mycket spelat för Espen Kofstad på grund av en ryggskada.

BO STEFFENSEN
[email protected]

 

 


Bild: Getty Images

Relaterat