Skip navigation

I år vill Mikael Lindberg ta steget upp

Bo Steffensen - 11:11 10/02/2017 (uppdaterad 9:53 14/04/2017)

Mikael Lindberg står inte enbart och slår bollar i Haninge golfhall under vintern. Han jobbar även på Svenska fotbollförbundet.
– Jag tycker att det är rätt skönt att få tänka på någonting annat, säger han.

Golfing kommer att hårdbevaka Swedish Golf Tour under säsongen. Några spelare – tre herrar och tre damer – följer vi extra noga.
En av dem är 24-årige Haningespelaren Mikael Lindberg. Han slutade nia på Nordic League-rankingen förra säsongen. De fem bästa får kortet till Challengetouren.
– Det är min bästa säsong på väldigt länge. Jag hade en ganska okej amatörkarriär, men sedan jag blev proffs för tre–fyra år sedan har det gått ganska tungt. Det var först förra året det lossnade och jag kunde spela ut ordentligt. Jag kunde spela som jag gjorde när jag var amatör. Jag vet inte om det har att göra med man känner de första åren att man kan tjäna pengar på det man gör, kanske att man stirrar sig blind på det. Nu är jag lite mer avslappnad, det är liksom inte för pengarna jag spelar. Jag har blivit lite äldre och lite mognare, tror jag, säger han.
Så årets målsättning  är tydlig för Mikael Lindberg.
– Jag vill komma topp fem och ta en plats på Challengetouren. Jag känner att jag har kapaciteteten att kliva upp en tour så det är det jag siktar på.

Du vann en tävling på touren förra året, på Trummenäs?
– Ja, det var väldigt kul. Det har gått lite tungt ett par, tre år där jag inte vunnit någonting. I stället har jag fått kämpa för att klara cutten i stort sett. Så det var väldigt skönt att få ett år när det lossande ordentligt. Att det inte räckte hela vägen till Challengetouren är en annan sak. Nu vet jag i alla fall att spelet finns där.

Hur har vintern sett ut?
– Sedan några år tillbaka har jag jobbat under vinterhalvåret. Jag tycker att det är rätt skönt att få tänka på någonting annat. Annars är det lätt att det bara blir golf 365 dagar om året. För mig kan det bli lite för mycket när det bara blir golftänk varje dag. Nu har man ett jobb att gå till några dagar i veckan. Jag jobbar på Svenska fotbollförbundet,  gör lite allt möjligt. Jag har jobbat ungefär tre dagar i veckan sedan årsskiftet och i övrigt spenderar jag mina dagar i Haninge golfhall. Det är väl ungefär så vintern ser ut.

Du blev 36:a i den svenska Challengetourtävlingen i Katrineholm förra året?
– Jag spelade bra första och sista varvet men i det stora hela är jag nöjd med min första CT-tävling. Jag tror att jag kan hävda mig där. Av det jag såg i Katrineholm så känns det som att jag kanske inte har kapaciteten att vinna, men jag skulle absolut ha kapaciteten att behålla mitt kort. Det tror jag.

Det är snart dags för Winter Series i Spanien, är det det som gäller närmast?

– Ja, jag åker ner nu på måndag. Men jag kommer inte att spela den första, Eccotävlingen. Först ska jag ner på träningsläger i Marbella en vecka med förbundets utmanarsatsning. Vi är några killar som ska dit och träna innan vi åker till Lumine för Winterseries-tävlingarna.

Kristoffer Broberg och Alexander Norén är ju från Haninge. Tränar du mycket ihop med dem?
– Alex är inte hemma så mycket och nu under vintern har han hållit till en hel del i Ullnas tält. Men Kotte och jag tränar mycket tillsammans i Haninge golfhall och vi spelar även en hel del på sommaren. Det är kul att ha en sådan duktig spelare nära, man ser vad som krävs. Det är oerhört nyttigt att spela och framför allt träna ihop med honom och det är väldigt lärorikt att ha en sådan kille på hemmaklubben.
BO STEFFENSEN
[email protected]


Golfing kommer att hårdbevaka Swedish Golf Tour under säsongen. Tre herrar och tre damer kommer vi att följa extra noga.
Det är Mikael Lindberg, Robin Petersson, Björn Pettersson, Sofia Ljungqvist, Sarah Nilsson och Josephine Janson.

LÄS OCKSÅ:
Björn Pettersson
Veteranen tänker fortsätta leva sin dröm

Robin Petersson
Sveriges bäste amatör laddar för proffslivet

Sofia Ljungqvist
"I år har jag en starkare självbild"

Sarah Nilsson
"Just nu kliar det i fingrarna"

Josephine Janson
Årets mål; att inte ha något mål

 

LÄS MER:
Emma Nilsson räds inte LET
Julia Davidsson: "Det blev lite för mycket jobbtänk kring golfen"
Spelprogrammet – SGT 2017

Bild: Nordea Tour


Relaterat