Skip navigation

Uppgifter: Han blir USA:s nya Ryder Cup-kapten

Lennart Sandahl - 17:02 09/01/2017

Europa har sedan tidigare presenterat Thomas Bjørn som den som leder laget 2018 på Le Golf National i Paris. Nu börjar det närma sig ett beslut för USA. Kommittén bestående av Tiger Woods, Phil Mickelson och Davis Love III uppges välja mellan Fred Couples och Jim Furyk – där ett av namnen ligger före det andra. 

I början på december stod det klart att Thomas Bjørn får chansen som Ryder Cup-kapten för Europa. 

– Jag har studerat massor av kaptener och vicekaptener och alltid undrat hur det skulle kännas att vara ledare för ett lag av tolv fantastiska spelare. Nu är det min tur och det är en väldigt spännande möjlighet för mig, sa han då.

Efter att Davis Love III tackat för sig har spekulationerna varit många om vem som får äran att försöka försvara USA:s seger förra året, när Ryder Cup kommer till Paris och Le Golf National 2018. 

2016%20Ryder%20Cup%20-%20Singles%20Matches
Getty Images by Sam Greenwood

I kommittén för USA sitter nämnde Love III, Tiger Woods och Phil Mickelson. Nu uppges de välja mellan två namn: Fred Couples och Jim Furyk. Den som ligger närmast till hands är 46-årige Furyk, detta enligt The Telegraphs uppgifter.

Furyk, som slutade tvåa i US Open 2016 och i skrivande stund rankas 37:a i världen, har tidigare sagt att han kan tänka sig att avstå en satsning mot att spela tävlingen för tionde gången – om han får frågan att bli kapten. I fjol var han en av Love III:s assisterande kaptener. 

– Kommittén finns där av en anledning. Om de bestämmer att 2018, 2020, 2022, när som helst, att jag är rätt person så skulle jag älska att ta jobbet.

USA tog sin första Ryder Cup-titel sedan 2008 när de slog Europa med 17-11 på Hazeltine National Golf Club 2016. 

Lennart Sandahl
[email protected]


Relaterat