Skip navigation

TV: Extreme 19th - ett riktigt höjdarhål

Lennart Sandahl - 10:10 05/01/2017 (uppdaterad 11:21 05/01/2017)

Nej, det här hålet är definitivt ingenting för den höjdrädda golfaren. Bara det faktum att utslagsplatsen, som ligger 400 meter över green, endast nås med helikopter gör The Extreme 19th till en minst sagt spektakulär upplevelse.

Utmaningen att ta sig an världens längsta, och kanske svåraste, golfhål har fått stor uppmärksamhet världen över. Det omtalade hålet finner du på Legend golf & safari resort i Sydafrika. Från utslagsplatsen på berget Hanglip Mountain ser du en Afrika-formad green 400 meter längre ned. Golfare världen över har försökt sig på par 3-hålet, och lyckats riktigt bra. Birdie är i skrivande stund det bästa resultatet som noterats. 

Längden på hålet är även den 400 meter, den sammanlagda distansen gör därmed hålet till världens längsta. Bollen hinner carra hela 20 sekunder innan den, förhoppningsvis, dimper ner i närheten av green. Det sägs att den som lyckas slå en hole-in-one här vinner ett pris på 7 miljoner kronor.

 

Redaktionen


Bild: Legend golf & safari resort

Relaterat