Skip navigation

LÄSTIPS: Stenson och Mickelson i lång intervju om The Open-dramat

Lennart Sandahl - 13:54 22/12/2016 (uppdaterad 15:59 22/12/2016)

Nästan fyra årtioenden efter den klassiska The Open-duellen mellan Tom Watson och Jack Nicklaus var det dags igen. Kampen om The Open 2016 mellan Phil Mickelson och Henrik Stenson beskrivs som en av de allra största och mest dramatiska i majorhistorien. Golf Digest har intervjuat huvudpersonerna, deras caddies och 16 andra huvudpersoner om deras tankar före, under och efter duellen. 

Årets The Open på Royal Troon gick till historien som en av de allra häftigaste majortävlingarna som någonsin spelats. Allt tack vare den enormt dramatiska kampen om titeln som utspelades mellan Phil Mickelson och Henrik Stenson. 

– Deras score var bättre än den vi gjorde, säger Jack Nicklaus som sköt 65-66 sista två ronderna 1977 och därmed slutade ett slag bakom Watsons 65-65.

– De spelade bättre, säger Watson. 

Citaten är från Golf Digest långa intervju med spelarena, caddies och andra huvudpersoner i dramat. Redan när spelarna parades ihop i de första två ronderna av US Open började snacket mellan spelarna om en eventuell titelkamp i majorsammanhang. 

Henrik Stenson: På det tredje hålet av den andra rundan på Oakmont stod vi och väntade. Phil vände sig emot mig och sa att jag hade spelet för att vinna majors. Därefter sa han att han verkligen hoppades att jag skulle vinna en. 

Phil Mickelson: Jag sa: "Lyssna på mig, du är en av de bästa längre och mellanlånga järnspelarna i sporten, vilket är vad som krävs för att vinna majors". Jag sa, "Du kommer att vinna din major. Fortsätt bara med det du gör". 

Henrik Stenson svarade att även om det är så hoppas han att det inte är Phil som står som förlorare på andra sidan. 

Inför den sista dagens spel ledde Stenson med ett slag efter 68-65-68 och -12 totalt så var han ett slag före Mickelson som öppnade med magiska 63, men sedan föll tillbaka efter 69-70. Efter fem spelade hål var bägge spelarna 15 under par efter birdie. 

Henrik Stenson: När vi gick till femte tee sa jag till Phil, "Vi har en rätt bra ledarboll på gång här". 

Läs resten av dramat i Golf Digest långa intervju här!

Lennart Sandahl
[email protected]


Relaterat