Skip navigation

#19 Golf, gastronomi och vinprovning i Bordeaux

Lennart Sandahl - 8:53 19/12/2016 (uppdaterad 9:55 19/12/2016)

Inte mer än en kvart från flygplatsen i Bordeaux finns Golf du Médoc. Anläggningen ligger mitt i det lummiga vinlandskapet, med sin berömda Château i spetsen, och denna resa erbjuder den utsökta kombinationen av golf, gastronomi och vinprovning.

Innan vi går in på golfresorten bör ett och annat sägas om vackra Bordeaux. Staden ligger en mil från Golf du Médoc och blev utsedd till etta på Lonely Planets lista över städer värda att besöka 2017. Detta före städer som Kapstaden, Los Angeles och Lissabon. 

df

Châteaux Course mäter 6 316 meter från back tee med 71 och är ritad av amerikanen Bill Coore som designade ett stort antal banor tillsammans med Pete Dye redan på 70-talet. Med Châteaux Course har han fått till en bana som påminner om det skotska hedlandet med där breda fairways kantas av ljung och ginst vilket ger en mycket inbjudande känsla. Snabba greener och påverkan av Atlantens vindar tillsammans med de tekniska svårigheterna i layouten gör denna mästerskapsbana till en ständig utmaning. Flertalet storspelare har varit på besök eller vad sägs om Ben Crenshaw, Severiano Ballesteros, Sam Torrance, José Maria Olazabal, Sergio Garcia, Colin Montgomerie, Ian Woosnam, Trevor Immelman, Angel Cabrera, Constantino Rocca ... och många andra.

sdsad

The Vignes Course mäter 6 220 meter från back tee också den med par 71. Denna bana är designad av Rod Whitman (Kanada) och ligger i ett typiskt landskap för regionen. Fullvuxna tallar ramar in flera av hålen och några långa och strategiska par femmor fastnar direkt på näthinnan. Den stora variationen av hålen kommer mer än väl uppfylla den mest kräsnes förväntningar. Här har det också spelats ett flertal tävlingar som bland annat Challenge Tour Finaler.

Bara ett par minuter från banorna finns den första vingården du kan besöka. Urvalet är stort inom vin- och gastronomi. Gillar du kombinationen av allt så är det här en resa väl värd att prova. Läs mer här! 

****

#1 Kroatien – en oupptäckt golfpärla

#2 Storstadsliv och storslagen golf i London

#3 Njut av toppgolf i paradiset på Mauritius

#4 Koppla av med underbar golf vid Gardasjön

#5 Varva Wiens rika kultur med spel på Europatourbanan

#6 Spela Gary Players toppbana och bada i Svarta havet

#7 Boka ditt träningsläger – på hemmaplan

#8 Naturupplevelse och spel på Sydafrikas bästa anläggning

#9 Utmanande bana på charterön Mallorca 

#10 Kombinera stadslivet i Barcelona med El Prat

#11 Hockeysverige Classic – följ med oss till Florida

#12 Spelmecka och golfparadis i syndernas stad

#13 Toppgolf mitt i sydamerikansk bergkedja

#14 Norges bästa bana – för tredje gången gillt

#15 Kombinera golf, storstadspuls och fotboll i Madrid

#16 Vacker golf på Korsikas enda 18-hålsbana

#17 Sveriges bästa bana enligt World Golf Awards

#18 I Grekland finns denna oupptäckta oas

Lennart Sandahl
[email protected]


Relaterat