Skip navigation

#15 Kombinera golf, storstadspuls och fotboll i Madrid

Lennart Sandahl - 13:39 15/12/2016

I Madrid är det inte bara fotboll som gäller. Det finns också ett par riktigt vassa golfbanor väl värt ett besök. Kombinerat med en vacker stad och två fotbollslag i världsklass är den spanska huvudstaden en golfdestination självklar att överväga. 

Kombinationsresor blir allt vanligare i golfresebranschen och ett av resmålen som allt mer efterfrågas är Madrid. Med sitt pulserande storstadsliv, rika kulturutbud och behagliga klimat är den spanska huvudstaden både populärt och lättillgängligt från Sverige. 

Researrangören Golf Plasir är ett av bolagen som erbjuder resmålet, där de föreslår ett besök på den läckra golfresorten Valdecañas. 180 kilometers resa bort ligger halvön vid Valdecañassjön med storslagen natur med Vinncihotellet och golfbanan. 

Valdeca%F1as%20Golf
Getty Images
Isla
Getty Images

Storstaden Madrid ligger bara två timmar bort. 

Madrid
Getty Images

Den gångna helgen (28 april - 1 maj) spelades European Challange Tour på en annan Madridbana av hög klass: Real Club de Golf La Herreria. 

Varför inte kombinera besöket med en La Liga- eller Champions League-match när Real Madrid eller Atlético Madrid spelar? 

Real%20Madrid
Getty Images

I Real Madrid spelar faktiskt världsstjärnan, tillika världens dyraste fotbollsspelare, som är "besatt av golf". Walesaren Gareth Bale, 26, har byggt tre hål i sin egen trädgård, som ska efterlikna klassikerna: 17:e på TPC Sawgrass, 11 på Augusta National och det bejublade korthålet Postage Stamp på Royal Troon. 

- Jag älskar att spela golf. Jag älskar sporten, jag älskar faktumet att du kan släppa allt annat, vara med dina vänner och ingen kan gå fram och störa dig på banan. Etiketten! Det är skönt att komma ut, och faktiskt, kunna släppa tankarna på fotbollen ett tag. Bara ha roligt. För tillfället är jag besatt av golf, sa Bale, som spelar runt sex i handicap, i en intervju med the Express förra året. 

Gareth%20Bale
Getty Images

 

#1 Kroatien – en oupptäckt golfpärla

#2 Storstadsliv och storslagen golf i London

#3 Njut av toppgolf i paradiset på Mauritius

#4 Koppla av med underbar golf vid Gardasjön

#5 Varva Wiens rika kultur med spel på Europatourbanan

#6 Spela Gary Players toppbana och bada i Svarta havet

#7 Boka ditt träningsläger – på hemmaplan

#8 Naturupplevelse och spel på Sydafrikas bästa anläggning

#9 Utmanande bana på charterön Mallorca 

#10 Kombinera stadslivet i Barcelona med El Prat

#11 Hockeysverige Classic – följ med oss till Florida

#12 Spelmecka och golfparadis i syndernas stad

#13 Toppgolf mitt i sydamerikansk bergkedja

#14 Norges bästa bana – för tredje gången gillt

Lennart Sandahl
[email protected]


Relaterat