Skip navigation

#14 Norges bästa bana – för tredje gången gillt

Lennart Sandahl - 9:27 14/12/2016 (uppdaterad 11:29 14/12/2016)

Norge är världskänt för sin storslagna natur och Kongsvingers Golfklubb är för tredje året i rad utsett till landets bästa bana av World Golf Awards. 

Den 12 novemeber var det dags igen. Kongsvingers Golfklubb fick stega upp på podiet och ta emot priset för landets bästa bana. Det var tredje året i rad den unika golfbanan fick priset av World Golf Awards. 

– Vi är väldigt glada att vinna för tredje gången på rad. I mina ögon så är detta året vi har förtjänat priset som mest, säger ordföranden Nils Gunnar Venberget till Norsk Golf. Banan har varit i fantastiskt skick i år. Vi har haft en väldigt bra säsong med många greenfeespelare. Det har bidragit mycket till det här priset. 

Övriga nominerade var Miklagard GK, Oslo GK, Meland GK, Stavanger GK, Losby GK, Bjaavann GK, Kvinesdal, Omegn GK och Kragerø GK. Men det var alltså Kongsvinger som drog det längsta strået igen. 

Hb

Varje hål på banan är fyllt av höga granar som skapar separata korridorer, inte för smala och inte för breda, utan hålen är tydligt presenterade på tee – vilket gör att du tydligt kan anta utmaningen. Peter Nordwalls bandesign passar perfekt in i landskapet med stora träd, enorma bunkrar böljande backar över fairways mellan framstående granar. 

gg

Av flera häftiga hål sticker nog 12:e par 5 ut allra mest. Det mäter 525 meter och du behöver en drive på 275 meter för att undvika den djupa "hålet" mitt på fairway, som verkligen komplicerar saker och ting för dig. De flesta spelare får tänka till gällande klubbvalet för att lägga sig kort om hålet, för att sedan få ett andraslag i uppförsbacke med lömska bunkrar 140-200 meter från andraslaget. Lyckas du undvika bunkrarna återstår ett inspel mot den kraftigt upphöjda greenen. Missa för all del inte greenen, för du rullar bollen ned för en tuff pitch. En utmaning som heter duga! 

hh

Länk: Kongsvinger Golfklubb

***

jj

#1 Kroatien – en oupptäckt golfpärla

#2 Storstadsliv och storslagen golf i London

#3 Njut av toppgolf i paradiset på Mauritius

#4 Koppla av med underbar golf vid Gardasjön

#5 Varva Wiens rika kultur med spel på Europatourbanan

#6 Spela Gary Players toppbana och bada i Svarta havet

#7 Boka ditt träningsläger – på hemmaplan

#8 Naturupplevelse och spel på Sydafrikas bästa anläggning

#9 Utmanande bana på charterön Mallorca 

#10 Kombinera stadslivet i Barcelona med El Prat

#11 Hockeysverige Classic – följ med oss till Florida

#12 Spelmecka och golfparadis i syndernas stad

#13 Toppgolf mitt i sydamerikansk bergkedja

Lennart Sandahl
[email protected]


Relaterat