Skip navigation

#13 Toppgolf mitt i sydamerikansk bergkedja

Lennart Sandahl - 8:15 13/12/2016 (uppdaterad 11:15 13/12/2016)

Näst på tur i Golfings julkalender är Argentina och närmare bestämt Chapelco Golf & Resort i mäktiga Patagonien. Vill du spela golf på en Jack Nicklaus-bana och samtidigt få en extrem naturupplevelse, då är det här rätt resmål för dig. 

40 minuters bilväg från Chapelco Golf & Resort finns skidanläggning Chapelco Ski Resort. Redan där säger det ganska mycket om vilken häftig natur som väntar om du väljer att packa väskorna och åka till Argentina och bergskedjan Anderna. 

Den här 18-hålsbanan är designad av Jack Nicklaus, mäter 7163 yards, 6550 meter, och valdes till landets bästa bana i World Golf Awards 2015. Det är inte svårt att förstå varför. 

Utöver 18 magiska hål finns en driving range, putting- och chipping green, inomhusgolf, möjligheter till lektioner och clinics samt juniorverksamhet. 

jj

Banan är designad som en parkbana och omges av naturliga björkar samt Oregon och Ponderosa-tallar. Här är det golf på hög nivå och en naturupplevelse i världsklass som erbjuds. Området ligger i anslutning till Lanín National Park. 

aa

I anslutning till banan kan du finna gångvägar som leder till floden Quilquihue. Där finns mängder av utomhusaktiviteter som jakt, fiske, hästridning, mountainbike och skidåkning. Antingen bor du på hotellet (85 rum), med panoramavy över golfbanan och dramatiska vyer mot Chapelcoberget, eller hyr något av de hundratals husen som finns runt banan. 

ka

Närmsta stad, San Martin de los Andes, ligger drygt två mil bort och flygplatsen är inte mer än fem kilometer bort. Det här är en upplevelse du inte kommer ångra. 

#1 Kroatien – en oupptäckt golfpärla

#2 Storstadsliv och storslagen golf i London

#3 Njut av toppgolf i paradiset på Mauritius

#4 Koppla av med underbar golf vid Gardasjön

#5 Varva Wiens rika kultur med spel på Europatourbanan

#6 Spela Gary Players toppbana och bada i Svarta havet

#7 Boka ditt träningsläger – på hemmaplan

#8 Naturupplevelse och spel på Sydafrikas bästa anläggning

#9 Utmanande bana på charterön Mallorca 

#10 Kombinera stadslivet i Barcelona med El Prat

#11 Hockeysverige Classic – följ med oss till Florida

#12 Spelmecka och golfparadis i syndernas stad

Lennart Sandahl
[email protected]


Relaterat