Skip navigation

Uppgifter: Nike skriver avtal med världsettan Jason Day

Lennart Sandahl - 10:15 14/09/2016 (uppdaterad 10:38 15/09/2016)

Nike har åkt på en hel del negativ publicitet sedan beslutet att lämna tillverkningen av golfklubbor, bollar och bagar. Satsningen på golfkläder och skor fortsätter och nu verkar man ha ett hett sponsringsavtal klart – med världsettan Jason Day. 

Nike har i många år varit en storsponsor för spelare som Tiger Woods, Rory McIlroy och Michelle Wie. 

Men i början på augusti slog bomben ned – Nike avslutar sin tillverkling av klubbor, bollar och bagar och lägger allt krut på kläder och skor. Sedan dess har vi läst om hur deras spelare utvärderar, testar och översvämmas av andra tillverkares utrustning. 

– Jag har inte varit hemma själv, men tydligen har mina föräldrars hus blivit översvämmat av golfutrustning från olika tillverkare, säger Rory McIlroy och skrattar.

Nu tycks folket på Nike äntligen få något stort att glädjas åt igen. Enligt ESPN har man kontrakterat världsettan Jason Day från Australien. 28-åringen kommer, enligt uppgift, att bruka Nikes skor och klädkollektioner men fortsätta spela med TaylorMade som han förlängt sitt klubbavtal med. 

Han uppges få 10 miljoner dollar per år för sitt nya kontrakt. 

Ingen Nikespelare har vunnit en major på de åtta senaste försöken, blir Day den som bryter Nike's trend? 

Lennart Sandahl
[email protected]


Bild: Getty Images

Relaterat