Skip navigation

Lefty blev Righty och slog Ryder Cup-kamraterna: Vi har problem...

Lennart Sandahl - 15:31 02/09/2016 (uppdaterad 15:35 02/09/2016)

Inför helgens Deutsche Bank Championship ställde Phil Mickelson upp i en wedgetävling mot lagkamraterna i USA:s Ryder Cup-lag. Problemet? "Lefty" spelar från vänster och det fanns bara högerklubbor. Men det stoppade inte 46-åringen från att spöa Jordan Spieth med flera. "Det fick oss andra att känna oss dåliga och han var inte sen att påpeka det", säger Spieth. 

Säsongen har hittills varit segerlös för Phil Mickelson. Men inför den andra tävlingen i FedEx Cup-slutspelet blev han en vinnare – i ett prestigefullt event. 

USA:s redan klara Ryder Cup-spelare – Jordan Spieth, Dustin Johnson, Patrick Reed, Brooks Koepka, Brandt Snedeker, Jimmy Walker, Zach Johnson och Phil Mickelson – deltog i en wedgetävling på den amerikanska fotbollsarenan Gillette Stadium, 20 minuter utanför TPC Boston där helgens PGA-tävling spelas. 

På New England Patriots hemmaplan tävlade spelarna med wedgeslag närmast flagg från 80 yards (73,15 meter). Dessvärre för Phil Mickelsons del fanns det bara högerklubbor tillgängliga, men "Lefty" Mickelson – som från början var en högerspelare – gav inte upp för det. På sitt andra slag fick han bollen att landa 4 feet (1,21 meter) från målet och vann. 

– Folk slog två eller tre bollar, säger Spieth. 

Twitter
Twitter

 

Mickelson behövde bara två och kunde inte hjälpa att pika sina lagkamrater inför Ryder Cup. Han säger att laget visar "stora" svagheter i närspelet och att det är tur för dem att det återstår fyra veckors förberedelser inför Ryder Cup. 

– Jag slog dem andra högerhänt, säger han med ett leende. Nu har vi tid att ordna upp det, men vi har ett problem... 

För Spieth var det extra stort att få besöka Patriots hemmaborg, där hans vän quarterbacken Tom Brady spelar. Han besökte omklädningsrummet och tog en bild framför Bradys skåp. 

– Han (Brady) kommenterade typ, "var är säkerhetspersonalen?", säger Dallas Cowboy-supportern Spieth och skrattar. Men det var lugnt, jag rörde ingenting. Hans skåp såg ut att vara i ganska god ordning. 

Lennart Sandahl
[email protected]

 


Bild: Getty Images

Relaterat