Skip navigation

Golfens oskrivna regler: "Det finns inget mer irriterande"

Redaktionen Golfing.se - 9:00 18/08/2016 (uppdaterad 17:15 17/08/2016)

Vad får man göra och inte göra på golfbanan? Johan Salzmann, grundare av Svensktgolfforum.se, berättar om tre av golfens oskrivna regler. Håller du med honom?

Prata inte med dina medspelares bollar!

– Det är OK för dig själv att skrika på din boll att den ska jobba över greenbunkern när du precis avfyrat ett spett mot green. MEN låt dina medspelares slag förbli okommenterade. Om din medspelare vill prata med sin boll är det OK. När du pratar med hens boll så säger du indirekt att du tycker slaget ser halvdassigt ut. Tänk om du står där och skriker ”Kör kör kör!” och så blir bollen för lång och rullar ned i ett vatten. Inte så smart va?

Om du ska ge beröm för ett slag se till att slaget BLEV bra!

– Ett bra slag är ett slag där resultatet blev det önskade. Även om din medspelare träffar sin drive i köttet och drawar den snyggt runt kröken är medspelaren antagligen inte nöjd om den lägger sig mask på fel sida fairway. Det finns väl inget mer irriterande än när medspelaren direkt efter bollträffen utbrister, Bra slag! Sen ser du bollen spinna ned i bunkern.

Johan%20Salzmann
Johan Salzmann gästar Teeparty

 

Jinxa inte någon som är i zonen!

– När din medspelare har spelat första nio i harmoni och samlat ihop 22 poäng är det inte din uppgift att berätta det för alla i bollen. Samma sak gäller om din medspelare har 36 poäng när ni kliver upp på 18 hålet. Garanterat kommer då din medspelare duffa utslaget, toppa inspelet, chipp och treputta sista hålet. Berätta bara scoren eller poängen när någon ber om det eller efter vad ni kommit överens om!

Johan Salzmann
Grundare av Svensktgolfforum.se

Vill du också skicka in en text eller krönika? 
Kontakta [email protected]


Bild: Getty Images

Relaterat