Skip navigation

Tisdagskrönikan: Att slakta en helig ko, i en ankdamm – eller konsten att säga adjö

Mathias Resare - 11:08 16/08/2016 (uppdaterad 16:41 20/10/2016)

Göran Zachrisson är 78 år och en legendar, hans betydelse för svensk golf är stor, större än vad jag tror att Göran själv inser.

Göran är även en helig ko i en ankdamm, en ko som börjar bli gammal. Något som många av oss golfare har tyckt i många år, något som jag även tror cheferna på Viasat insett och det är inte ofta Göran får kommentera en tävling själv. Det riskerar att bli hack i skivan och det behövs någon som knuffar honom i rätt riktning när han fastnar på något intressant, oftast något som inte har så mycket med vad som händer just då i sändning att göra. 

SOM ETT RESULTAT av detta har även allt fler valt att byta ljud till engelska kommentatorer under Viasats sändningar och jag tror även att Cmore har många tittare på mindre intressanta PGA-tourtävlingar för att man längtar efter Team Hallberg-Billbergs insatta och passionerade analyser av det faktiska spelet och spelarna. Inte en utläggning om ett löv som faller från ett träd …

MEN DET är inte lätt att slakta den heliga kon, när man lever i en ankdamm.
Golfsverige är stort men inte så stort att vi som jobbar med media alltid vågar skriva vad vi faktiskt tycker. Det har blivit bättre under 2016 i och med att Svensk Golf, som i många år känts som golfens Pravda, har fått nya ägare.

I många år har man har inte haft tillstymmelse till "högt i tak". Åsikterna har varit många i Golfsverige, men i Svensk Golf har det mesta varit fantastiskt. Man har alltid lyckats besöka bra klubbar, GIT är bra, golfen växer, eller växer snart, och Stenson är bra på att putta.
Listan på kritik mot Svensk Golf kan göras lång, men nu har Egmont köpt tidningen och jag hoppas Tobias Bergmans penna kan bli betydligt vassare. Den har i och för sig alltid varit vass, så rätt ord kanske är mer grävande och ifrågasättande till vad som händer i golfens fantastiska värld. 
Skit i ägare och ekonomi, Golfsverige behöver en stark redaktionell produkt som vågar tycka. Svinga på, du är bra, men du kan bättre.

GOLFING startades för att vi var trötta på Golf.se och den ensidiga bevakningen av svensk och internationell golf. Men även om vi är ”the New Kids on The Block” så vill vi inte framstå som en ouppfostrad tonåring. Nog har vi tyckt om Göran, men det är inte förrän Marcus Leifby på Sportbladet nu tar bladet från munnen och säger vad många tyckt en längre tid som vi vågar ta upp ämnet.  
Göran, det är dags att sluta!

Leifbys%20kr%F6nika
Sportbladet

 

GÖRAN, DU är och har varit fantastisk. Vi är många som njutit av dina funderingar och reflektioner, inom golf och närliggande ämnen. Du har fått många av oss att betrakta golfen som mer en del av livet än jakten på ett resultat. Jag hoppas Svenska golfförbundet, Golfsverige och Idrottssverige visar sin uppskattning för vad du har betytt för golfen och sporten.
Likt Jack Nicklaus, Gary Player och Arnold Palmer under US Masters så hoppas jag vi har dig närvarande kring golfen en lång tid framöver. Men lämna huvudtävlingen och hitta en ny form för din närvaro – som Jack, Gary och Arnold gjort på onsdagens par 3-tävling och första tee på torsdagen. 

DU ÄR för bra för att låta andra besluta när nog är nog.
 
MATHIAS RESARE – ansvarig utgivare på Golfing.se
[email protected]

 
Läs mer: Marcus Leifbys krönika i Sportbladet: Är det inte dags att dra sig tillbaka, Zachrisson?
 
 


Bild: Bildbyrån

Relaterat