Skip navigation

Mickelson segerviss inför den hektiska hösten

Lennart Sandahl - 15:53 01/08/2016

Efter ett starkt the Open så räckte Phil Mickelson inte till för en topplacering på PGA Championship. Samtidigt känner "Lefty" att spelet sitter just nu, och satsar på att ta en titel innan året är slut. "Jag skulle inte kalla det ett misslyckande att inte vinna något i år, men det skulle inte vara så bra som jag önskar och tror på", säger han.

46-årige Phil Mickelson pressade Henrik Stenson på Royal Troon, men fick ge upp när göteborgarna vägrade att göra misstag på den sista dagens spel. 

Kort tid därefter på Baltusrol var amerikanen inte lika nära. Mickelson slutade på delad 33:e plats efter tre under par. Ett genomsnitt på 30 puttar per runda var inte alls på samma nivå som spelarna som slogs om titeln, samtidigt är Lefty väldigt nöjd med spelet ute på banan. Han känner att han hittat tillbaka till sitt spel igen. 

– Som jag spelade i årets British, så säger det mig att jag har kapacitet att spela på en hög nivå. Jag börjar se mitt spel komma tillbaka. Jag börjar träffa slagen igen, gör det jag visualiserar, det ser jag och gör jag med lätthet nu. Jag går fram till första tee och på något sätt taggar till och tar mig an utmaningen och inte bara går ut och spelar, säger han. 

Nu är det tre år sedan han vann the Open, Scottish Open och Phoenix Open. Sedan dess har det varit torrt med titlar. Nu väntar OS och det gör att Mickelson kan vila ut, slipa på det som saknas och ladda för en intensiv höst med FedEx Cup-slutspel och Ryder Cup. För första gången sedan 2013 spelar han samtliga fyra FedEx Cup-event. 

– Vanligtvis spelar jag bara tre. Jag kommer vara fräsch och ser fram emot Ryder Cup också. 

En säsong där Mickelson missade cutten i både Masters och US Open kan komma att sluta i glädje, om han får till sin målsättning - att ta en titel innan året är slut. 

– Jag skulle inte kalla det ett misslyckande att inte vinna något i år, men det skulle inte vara så bra som jag önskar och tror på. Däremot så är jag optimistisk till att gå in i de fem kommande eventen eftersom jag känner att jag börjar träffa slag. 

Lennart Sandahl
[email protected]


Bild: Getty Images

Relaterat