Skip navigation

Mickelson en god förlorare: "Jag kunde inte gjort mer"

Lennart Sandahl - 12:56 19/07/2016

Phil Mickelson gjorde allt vad som stod i sin makt för att besegra Henrik Stenson. Men det gick inte när "Iceman" vägrade göra några misstag. Det var elfte gången Mickelson slutade på en andraplats i en major. "Jag har nog aldrig spelat bättre utan att vinna", säger han.  

Den femfaldige majorvinnaren var nära, men ändå inte riktigt nära, att vinna sin andra the Open-titel på Royal Troon. 

46-årige "Lefty", som vann the Open 2013 med tre slag före just Henrik Stenson, stod för en bogeyfri 65-runda och i normala fall hade det allt som oftast räckt för att hämta upp Stensons ledning med ett slag när dagen började.

Men det räckte ändå inte när Stenson spelade som i trans och gick på 63 slag. 

- Jag har nog aldrig spelat bättre utan att vinna, säger Phil Mickelson efter tävlingen, som därmed tangerar Jack Nicklaus mindre roliga rekord på elva andraplaceringar i majortävlingar, säger han enligt Europatourens hemsida. 

- Jag tror att det är därför det ändå känns som en besvikelse eftersom det inte finns någonstans där jag kan säga att jag borde gjort något annorlunda. 

Mickelson är stolt över att han spelade så bra, men känner att åldern börjar ta ut sin rätt för att vara med och slåss om fler majortitlar. "Varje major är viktig för mig nu", säger amerikanen som hyllar Stensons insats. 

- Det är en besvikelse att sluta tvåa, men jag är glad för Henriks skull. Han är verkligen en stor mästare. Vi har varit vänner ett tag nu. 

- Jag har alltid tyckt att han varit en av de bästa ball-strikers i sporten och att majors är perfekt lämpade för honom. 

Lennart Sandahl
[email protected]


Bild: Getty Images

Relaterat