Skip navigation

#15: "Man vet vilka spelare som är hetlevrade"

Redaktionen Golfing.se - 15:20 23/03/2016 (uppdaterad 11:05 23/03/2016)

Henrik Karlsson har varit caddie på USA- och Europatouren i mer än 20 år. Numera arbetar han tillsammans med australiern Richard Green. I Golfpodden berättar proffscaddien om golflivet från den andra sidan.

Karlsson beskriver en osäker tillvaro med mycket resande och varierande inkomst, men också fantastiska resor med många möten och nya upplevelser. Och inte minst ett fascinerande samspel mellan spelare och caddie.

- Jag gillar resandet, man får träffa folk från världens alla olika hörn. Men samtidigt är man borta väldigt mycket från vänner, säger Karlsson, som på frågan om caddies generellt sett får för lite uppmärksamhet svarar så här:

- Både ja och nej. Vi slår inte bollen, det gör spelaren. Jag är en del av laget och det gäller att säga rätt saker vid rätt tillfälle. Det kan göra väldig skillnad om man kan hålla spelare i en viss sinnesstämning konstant istället för att den går upp och ner. Då kan det försvinna ett slag här eller där som egentligen inte borde försvinna, på grund av temperament, och det är ju inte det mest gynnsamma. 

Karlsson säger att han själv inte upplevt någon riktig dispyt med en spelare under sina år som caddie men att det förekommer titt som tätt.

- Hetlevrade diskussioner förekommer, definitivt. Men lite måste man kunna ta som caddie. Det är ett jobb, och du måste få kunna avreagera dig ibland. Men du kan inte stå och kalla personen i fråga alla dåliga ord i vokabulären. Det finns en gräns någonstans.

Programledarna Christian Nilsson och Tobias Sandén pratar dessutom golffilmer och levererar ett gemensamt segertips inför US Masters.

 


Bild: Getty Images

Relaterat

Senaste: Golfing.se