Skip navigation

LISTA: Åtta toppbanor att besöka i Florida

Lennart Sandahl - 15:20 14/03/2016 (uppdaterad 15:31 14/03/2016)

Florida stoltserar med mängder av praktfulla golfbanor. Stora PGA-tävlingar spelas på Trump National Doral och PGA National. Men det finns givetvis andra guldkorn - både för proffset och amatören. Golfing.se listar åtta spelvärda banor i Florida. 

Blue Monster på Trump National Doral, Miami

Donald Trump har fem banor på resorten varav Blue Monster är den allra mest kända. Hem för WGC-Cadillac Championship och en bana i ständig förändring. Åtta sjöar och över 100 bunkrar gör att det kanske inte är bana för folk med svagt hjärta... 18:e hålet är känt som ett av världens tuffaste och i sann Trump-anda räknar han en dag med att få arrangera US Open här. 

Blue%20Monster%20Doral
Getty Images

Champions Course på PGA National, Palm Beach Gardens

Jack Nicklaus har varit hjärnan bakom ombyggnationen av Champions Course på PGA National. Hemmet för okända "Bear Trap" - den vansinnigt tuffa avslutningen på banan. Här har bland annat Ryder Cup, PGA Championship och numera PGA-tourens Honda Championship spelats. 

Copperhead Course på Innisbrook Resort, Palm Harbor

En bana öppen för alla som kommit att bli en av PGA-tourspelarnas favoriter. Copperhead, som arrangerar Valspar Championship, ses som den bästa banan av fyra på resorten, även om Island Course också bjuder in till spännande golf. 

Copperhead%20Course%2C%20Valspar
Getty Images

Soffer Course på Turnberry Isle, Aventura

Turnberry Isle stoltserar med två vassa banor. Såväl Soffer Course som Miller Course är omgjorda med omsorg av Raymond Floyd. Den förstnämnda är snäppet vassare. Hit åker de med en lite större budget då man måste bo på resorten för att få spela. 

World Woods Golf Club, Brooksville 

Det är inte lätt att hitta två banor som kompletterar varandra så bra. Både Pine Barrens och Rolling Oaks är banor i toppklass som är öppna för allmänheten. Landskapet är magiskt och båda banorna är designade av Tom Fazio. 

Wanamaker Course på PGA Golf Club, Port St. Lucie

Så långt norrut du kan komma i södra Florida finns PGA Golf Club och Wanamaker. Det finns tre banor varav Wanamaker ses som den främsta av många experter. Fazio har designat även här, i klassisk Florida-design. 

Black Diamond Ranch, Lecanto 

Ännu en bana för allmänheten. Ännu en plats med fler än en bana som håller nivån. Tom Fazio, han är stor i den här delen av landet, har designat Quarry Course med en spektakulär avslutning för att vara i Florida. Många lokalbor föredrar hellre Ranch Course men även niohålsbanan Highlands Course är spelvärd. 

Black%20Diamond
Getty Images

North Palm Beach Country Club, North Palm Beach

Banan renoverades 2006 av Jack Nicklaus och linksbanan är inte lätt. Det finns dock fem val från tee så alla kan spela. Greenerna är skyddade av massvis av bunkrar och på fairway går det fort. 

Källor: Golf Advisor, Youtube

Lennart Sandahl - Golfing.se


Bild: Getty Images

Relaterat