Skip navigation

#14: Marcus Kinhult: "Norén får ligga i lite..."

Redaktionen Golfing.se - 10:00 11/03/2016 (uppdaterad 9:56 11/03/2016)

2015 fick unge Marcus Kinhult ett wildcard till Nordea Masters och gjorde sig där ett namn inom Golfsverige. I senaste avsnittet av Golfpodden pratar med om livet på Europatouren, ändringar i sitt träningsupplägg, vem som stöttar honom på Skaftö - och vilken svensk spelare som måste höja sig i pingis.

19-årige golflöftet Marcus Kinhult hade en närmast spikrak utveckling som amatör och kvalade i höstas in till Europatouren där han hunnit spela fyra tävlingar. Rutinerna börjar sätta sig, även om det skiljer sig en del från tidigare. 

- Det är lite mer eget ansvar numera. Som amatör hade man förmånen att åka med förbundet, hade ledare med sig som nästan tänkte lite åt en ibland. Nu får man lösa allt själv. I övrigt är det ganska likvärdigt. Skillnaden är väl att det är andra kollegor och mer välorganiserat.

På hemmaklubben Skaftö har Kinhult haft många duktiga spelare att se upp till. Den som står högst i kurs hos ynglingen är en engelsman.  

- Barry Lane är den jag ser upp till och han som ger mig mest från sina erfarenhet. Kanske inte alltid så mycket om golf utan mer om allt runt omkring. Vägledning i beslut man ska fatta. Han har ju gjort väldigt mycket. Både bra och dåliga saker...

Kinhult berättar om hur det är att växa upp i en golffamilj där pappan i 20 års tid varit tränare i klubben - och ofta går som caddie åt sonen - samt en syster i gymansieålder som är med i flicklandslaget. 

- En superfördel. Vi har väldigt kul ihop, säger han och syftar på pappans stora del i utecklingen.  

Kinhult, som själv spelat organiserad pingis mellan 8-13 års ålder, avslöjar också Alex Noréns "brister" i samma sport. Något som visat sig när spelarna utmanat varandra mellan tävlingsdagarna på touren. 

- Jag visste sedan innan att han körde en del pingis när han var skadad. Vi spelade en kväll med riktigt dåliga skolracket och med kuddar som nät. Jag vann. Då ville Alex åka till ett köpcentrum och köpa nya grejer. Vi lirade igen och resultatet var till min favör igen. Han (Norén) får ligga i lite nu.  

Golfpodden: Vad står det i set just nu?

- Det blev till slut 8-0 i set till mig. Alex var ganska deppig...

Alla avsnitt på Acast


Bild: Golfpodden

Relaterat

Senaste: Golfing.se