Skip navigation

Watson säger adjö till Masters: "Tappat längd"

Lennart Sandahl - 10:52 10/03/2016

En golfikon tackar för sig i masterssammanhang. Om ett par veckor gör 66-årige Tom Watson sin sista show på Augusta - tävlingen han vann både 1977 och 1981. "Jag har bestämt mig för att det är dags nu", säger han till Golf Channel. 

Tom Watsons meritlista skojar man inte bort. 

71 professionella segrar varav åtta majors. Framröstad till årets spelare på PGA-touren sex gånger om, fyra Ryder Cup-deltagande samt att han vunnit tävlingen som kapten för laget. 

1988 valdes Watson in i golfens hall of fame - men snart är det slut. I alla fall i masterssammanhang. 

- Det här kommer bli mitt sista mastersdeltagande. Jag började spela Masters som amatör 1970 och som proffs 1975. Faktum är att jag spelade med Jack Nicklaus när han gjorde den där långa monsterputten på 16. Jag var upptagen med att göra en sjua på 16, så jag var faktiskt ganska nära ledningen innan det hålet drog ner mig, säger han och skrattar. 

- Jag var där när han fick höja klubban i skyn. Det var mitt första Masters och det här kommer bli mitt sista.

Tom%20Watson
Getty Images

Sista åren har han spelat på Champions Tour och den europeiska seniortouren. Nu säger han tack och hej till US Masters på Augusta. Tävlingen som han vann både 1977 och 1981. 

Anledningen?

- Den är ganska enkel. Jag spelar för kort numera. Jag kan inte slå bollen tillräckligt långt för att kunna konkurrera. Banan på Augusta är för lång, det har jag sagt de senaste tio åren. 

- Jag har tappat mycket längd de senaste åren och kan inte transportera bollen så långt som det behövs på Augusta. 

Även om det blir hans sista Masters verkar det som att Watson tar det hela med ro. Han vill inte bli ihågkommen som en spelare som borde slutat för länge sedan. 

- Jag har bestämt mig att det är dags nu. Även om jag som tidigare mästare får fortsätta varje år vill jag inte göra det. Det här blir mitt sista år, mycket folk kommer vara där för att följa min sista Masters, familj och vänner. Det ser jag fram emot. 

Lennart Sandahl - Golfing.se


Bild: Getty Images

Relaterat