Skip navigation

Svensklaget siktar på seger: "Vi har en bra chans"

Lennart Sandahl - 14:28 07/03/2016

Camilla Lennarth, 27, och Lina Boqvist, 24, är Sveriges representanter i World Ladies Championship som avgörs den här veckan. Och svensklaget siktar högt. "Vi har en bra chans både i den individuella och i lagtävlingen", säger Boqvist till LET-tourens hemsida.

Misson Hills Doungguan i Kina är skådeplatsen för World Ladies Championship i helgen. Ett startfält fyllt med 126 spelare där 40 spelare vardera från LET-touren samt Kinas och Koreas LPGA-tourer är uttagna samt sex inbjudna spelare utifrån. 

Spelarna tävlar såväl individuellt som i lag. Den svenska fanan hålls av Camilla Lennarth och Lina Boqvist. Den förstnämnda vann 2014 års Allianz Ladies Slovak Open och 24-åriga Boqvist kom som bäst delad trea (i Pilsen) under sin första säsong på LET-touren 2015. Duon har hög tilltro till sig själva och är inte där för att be om ursäkt. 

- Jag ser verkligen fram emot att inleda 2016 års säsong på Mission Hills Resort Doungguan, där jag kommer få göra min turneringsdebut i World Ladies Championship. Jag trivdes bra i de två turneringarna som jag spelade i Kina förra året, så tillsammans med Camilla tror jag att vi har en bra chans både individuellt och som lag. 

Lennarth känner att formkurvan pekar uppåt och vill både åt den individuella och lagtiteln. 

- Det känns väldigt roligt att få representera Sverige ihop med Lina. Att spela som ett lag är något vi verkligen älskar och jag är övertygad om att Olzabal Course kommer bli ett stort test. Efter att ha slutat trea i senaste RACV Ladies Masters i Australien, känner jag att mitt spel är väldigt bra just nu och jag ser verkligen fram emot att spela på Mission Hills. 

Tävlingen spelas över 72 hål och i lagtävlingen slås lagmedlemmarnas scorer ihop. Sedan tävlingen startade 2012 har stora namn gått segrandes. Shanshan Feng, Suzann Pettersen, Inbee Park och So Yeon Ryu har alla lyft den individuella pokalen. I lagtävlingen vann Kina första året, därefter har tävlingen totaldominerats av Korea. 

 


Bild: Getty Images

Relaterat

Senaste: Golfing.se