Skip navigation

"Stenson kastade klubba i vattnet - anlitade dykare"

Redaktionen Golfing.se - 11:52 06/03/2016 (uppdaterad 11:55 06/03/2016)

Minns ni Rory McIlroy, som i frustration kastade en järntrea i vattnet på Trump-National Doral i fjol? Henrik Stenson vill inte vill vara sämre. Enligt Golf Channel kopierade han bedriften på lördagen.

Den amerikanska tv-kanalen menar att Stenson tappade humöret på det fjärde hålet (McIlroy gjorde det på femte) och hivade en av klubborna i sjön.

Problemet? Huvudet på just den specifika klubben tillverkas inte längre, vilket innebar att Stenson och hans team tvingades anlita en dykare för att återfinna den - samma dykare som hämtade Rorys klubba i fjol, enligt Golf Channel.
 

Det är ännu oklart vilken klubba det rör sig om och om han har fått tillbaka den, men under tiden kan 39-åringen trösta sig med att han inte var ensam i bollen med att visa sin frustration. På det tionde hålet drämde Brooke Koepka sin lob-wedge i bagen så hårt att skaftet böjde sig.

- Brooks tog ut den, böjde sönder den över sitt ben och kastade den i skön, rapporterar Golf Channel i inslaget.

Det är uppenbarligen något med WGC-banan som får spelarna ur balans, även om det här inte är första gången som Stenson tagit ut sin frustration på stickorna. Senast han förstörde en klubba var under US Masters i fjol, men då kunde åtminstone göteborgaren skylla på en segdragen förkylning...


Bild: Drew Hallowell

Relaterat