Skip navigation

LISTA: Här är Donald Trumps golfimperium

Lennart Sandahl - 11:49 29/12/2016 (uppdaterad 18:12 04/03/2016)

Forbes har listat Donald Trump som världens 324:e rikaste miljardär 2016 - med en nettoförmögenhet på 38,5 miljarder kronor. Han är dessutom, av allt att döma, Republikanernas huvudkandidat i det kommande presidentvalet. Kontroversielle Trump har oerhört många strängar på sin lyra. En av dessa är hans passion för golf. Golfing.se har tittat närmare på hans växande golfimperium. 

Den här helgen avgörs WGC Cadillac Championship på Trump National Doral i Florida. En av många banor i toppklass som ägs av mångmiljardären Donald Trump, 69, och hans multinationella konglomerat The Trump Organization. Ett familjeföretag som startade 1923 och som övertogs av Donald 1971 för att i dag vara ett av världens främsta inom exklusiv fastighetsutveckling. Däribland 17 exklusiva golfbanor världen över.  

Trump Golf beskriver sina egna banor i självsäkra meningar: "Från Skottland till Palm Beach, Los Angeles till Dubai. Trump Golf är hemmet för några av världens mest ikoniska platser och golfbanor som representarar lyx och förträfflighet - bara synonymt med varumärket Trump. 

- Min syn på golf är väldigt smakfull. Otroliga lägen, fantastiska banor som står högt i kurs. Ordet kvalitet är väldigt viktigt. Jag får saker gjorda, men jag skulle vilja säga att jag får det gjort med superb kvalitet, säger han till Golf Digest. 

Trump har investerat i golfbanor när marknaden för den egentligen varit dålig, och vänt många av sina projekt till vinstmaskiner. Och när vi tar en titt på banorna som dock fortfarande inte, och kanske på grund av Trumps många kontroversiella uttalanden det senaste året, fått hålla någon någon av de allra största majortävlingarna på herrsidan - så är det bara att instämma. De håller en väldigt hög klass. 

USA 
Trump National Doral, Miami
Trump Golf Links, Ferry Point, New York
Trump National, Bedminister, New Jersey
Trump National, Charlotte, North Carolina
Trump National Golf Course, Los Angeles
Trump National Golf Club, Colts Neck, New Jersey
Trump National, Hudson Valley, New York
Trump National, Jupiter, Florida
Trump International, Palm Beach, Florida
Trump National, Philadelphia
Trump National, Washington, D.C
Trump National Golf Club, Westchester, New York

Skottland
Trump International Golf Links, Aberdeen 
Trump Turnberry

Irland
Trump International Golf Links, Doonbeg

Dubai
Trump International Golf Club
Trump World Golf Club

Läs mer om Trumps banor

* Donald Trump har hävdat att värdet av hans 17 golfbanor ligger på cirka 1,86 miljarder dollar (15,9 miljarder kronor). Forbes menar dock att Trump överdrivit värdet med cirka en miljard dollar och att det egentliga värdet är 866 miljoner dollar (7,5 miljarder kronor). 

Lennart Sandahl - Golfing.se


Bild: Getty Images

Relaterat