Skip navigation

McIlroy oroas inte av sin svaga puttning

Lennart Sandahl - 13:15 04/03/2016

Avslutingen på WGC Cadillac Championship är nog en avslutning Rory McIlroy helst vill glömma. Nordirländaren har bytt puttningsteknik och hade problem på greenerna. Trots det är han inte oroad inför Masters. "Jag kände ändå att jag spelade ganska stabilt. Jag gjorde några misstag, men förutom det kändes bollträffen bra i dag", säger han. 

26-årige McIlroy hade inte sin allra bästa dag på Trump National Dorals WGC. Världstrean avslutade på ett under par 71, fem slag bakom ledaren Scott Piercy, efter en dubbelbogey. Den stora snackisen var annars hans treputt på åttonde par fem (hans 17:e). McIlroy nådde faktiskt green på två och puttade för eagle, men den blev alldeles för kort. Birdieputten missade hålet och han fick nöja sig med ett par. 

- Min fart var inte bra nog på greenerna och jag slog många puttar kort. Jag antar att det var lite som förväntat eftersom det var första dagen med lite av ett nytt grepp (i puttningen), men jag kände att det var helt okej, säger han och fortsätter:

- Det är alltid en besvikelse att avsluta på det sättet jag gjorde. Jag behöver gå ut och snabbt ta igen de slagen som jag missade. 

Det var efter att ha missat cutten i Honda Classic förra veckan som McIlroy bytte till ett nygammalt grepp i sin puttning. Där han lägger sin vänstra hand under den högra - något han tänker sig fortsätta med trots den svaga inledningen på Doral. Han inledde annars starkt med fem birdies och två bogeys första tio, men avslutningen var risig. 

- Det handlar om alla små saker. Det är små marginaler och när du spelar bra, är skärpt och verkligen har flytet så gör du inte de misstagen. Just nu är det den biten i mitt spel som jag kämpar med. 

Rory McIlroy är med sina -1 på delad 16:e plats efter den första dagens WGC-spel. På samma placering som bäste svensk: Henrik Stenson. 

Lennart Sandahl - Golfing.se 


Bild: Getty Images

Relaterat