Skip navigation

Daly debuterar på Champions tour

Lennart Sandahl - 12:30 03/03/2016 (uppdaterad 11:15 03/03/2016)

John Daly fyller 50 år i slutet av april - och han låter inte seniortouren vänta på honom. Bara någon vecka senare är det dags för debut. "Det har gått sju år sedan jag hade ett bra schema", säger han på en presskonferens. 

Långtslående Daly vann PGA Championship 1991 och British Open 1995. Men de senaste åren har varit desto tyngre. Hans senaste seger på touren var i 2004 års Buick Invitational Torrey Pines i San Diego. 

De svaga resultaten (18 missade cutter på 30 starter) har gjort att Daly haft svårt att fylla sitt golfschema, och till stora delar har han fått förlita sig på sponsorinbjudningar de senaste tio åren. 

- Det var sju år sedan jag hade ett bra schema. Mitt golfspelande har inte varit så bra, men jag har verkligen jobbat hårt på sistone och ser väldigt mycket fram emot att bara få ett spelschema, säger han på en presskonferens enligt USA Today.

Daly fyller 50 den 28 april och redan 2-8 maj kommer han att debutera på seniortouren, Champions Tour, när den spelas på The Woodland Country Club i Texas. Under sin storhetstid var Daly lite av fansens favorit för sin aggressiva spelstil och att han bjöd på sig själv såväl på som utanför banan. 

- Jag slutar hellre femma-sexa än att spela på resultatet för en andraplats. Jag var alltid den typen av kille som gick för att vinna, och jag skulle (alltid) offra två eller tre platser för att göra det. Jag har varit aggressiv i princip hela min karriär, säger Daly. 

Snart 50 år gammal, utan att ha gjort några större resultat på länge och kanske mer uppmärksammad för sina färgglada byxor än sitt spel, hoppas Daly att han "inte skämmer ut sig". 

- Jag kommer in helt fräsch. Jag har inte riktigt några förväntningar mer än att gå ut och spela och göra mitt bästa. 

På seniortouren spelar fältet tre ronder utan att någon cutt dras. Därför kommer John Daly kanske inte behöva tappa fattningen, som under 2015 års PGA Championship...

Lennart Sandahl - Golfing.se


Bild: Getty Images

Relaterat