Skip navigation

Stenson nobbar matchspelet: "Alla blir nog inte glada"

Lennart Sandahl - 12:14 02/03/2016 (uppdaterad 12:20 02/03/2016)

Henrik Stenson spelar inte Dell Match Play senare i mars. Han trivs inte med formatet och tycker att belastningen är för stor inför Masters. "En match är som att spela en hel söndag (i strid om slutsegern)", säger svensken till AP.

Förra året bytte matchspelstävlingen inför Masters format. Från att varje match varit helt avgörande för fortsatt spel till att varje spelare minst spelar tre matcher. Ett drag för att behålla spelarna i turneringen en längre tid, samtidigt medför det en ökad belastning inför Masters. 

Något Henrik Stenson inte uppskattar och därför kommer han att nobba spel på Austin Coutry Club, Texas. 

- Det finns alltid en chans att en eller två spelare missar (turneringen) på grund av spelschemat, säger 39-åringen till AP. 

Matchspelet är till för de 64 bästa på världsrankingen och Stenson (6) blir nu den andre spelare efter Jim Fyruk (14) att ställa in sin medverkan. I stället kommer Stenson, som opererade sitt högre knä i början på december, fokusera på att spela i Houston innan Masters drar igång på Augusta National. 

Förra året var Stenson mindre nöjd med upplägget. I öppningsmatchen mot John Senden var ställningen oavgjord efter 18 hål. Stenson var då på väg mot klubbhuset, ovetandes om att ett avgörande krävdes i särspel. Där vann Senden vilket medförde att svensken spelade en betydelselös match på fredagen. 

- Jag förstår varför de (tävlingsledningen) gjort så. De vill att fler spelare stannar kvar längre. Matchspel är alltid mer intensivt. En match är som att spela en hel söndag (i strid om slutsegern. Tre sådana rundor och inte gå vidare är väldigt slitsamt. 

Till det här året kan matcher sluta oavgjort och poängen delas. Ändå känner Stenson inte att upplägget passar hans kalender, då det hade inneburit fyra raka veckors tävlande. Dell Match Play är inte den enda turneringen som saknar världssexan i startlistan. Varken the Bridgestone Invitational eller Alstom French Open är med i planerna. 

- Alla blir nog inte glada på mig, säger han.

Stenson vann matchspelet 2007 och förlorade i semin året efter. 


Bild: Getty Images

Relaterat