Skip navigation

#13: Rikard Karlberg: "Man märkte att Kaymer kände allvaret..."

Redaktionen Golfing.se - 13:31 01/03/2016 (uppdaterad 13:37 01/03/2016)

Den här veckan får vi lära känna Rikard Karlberg genom en resa från Sverige till Malaysia. Göteborgaren berättar detaljerat om känslorna före, under och efter genombrottssegern i Italian Open i höstas och om hur livet som pappa till tvillingar har förändrat tillvaron. Tobbe och Christian snackar dessutom slope.

Rikard Karlberg slog igenom med dunder och brak ifjol när han vann ett särspel mot Martin Kaymer utanför Milano och tog sin första titel på Europatouren. Kort därefter blev han pappa till tvillingar.

- Man måste vara strukturerad på ett annat sätt, och tiden man lägger på golfen måste vara planerad. Det är den stora skillnaden, att man är tvungen att växa upp, säger Karlberg i podden.

Göteborgaren berättar dessutom om de innersta tankarna som cirkulerade före, under och efter särspelet mot Kaymer i Italien.

- Man märkte på honom (Kaymer) att det var lite allvarligare än när vi spelade tredjerundan. Jag försökte med ”hello buddy” men fick bara ett ”hello” tillbaka. Jag tror att han kände allvaret där, säger Karlberg.

29-åringen diskuterar dessutom tourens nya slow-play-policy och berättar om en nyttig läxa som han själv lärde sig av en domare på touren i fjol.Alla avsnitt på Acast


Bild: Golfpodden

Relaterat

Senaste: Golfing.se