Skip navigation

Nicklaus: Tiger Woods såg väldigt frisk ut

Lennart Sandahl - 11:58 29/02/2016

Ingen vet när Tiger Woods är tillbaka från sin ryggoperation. Men uppgifter om att han börjat slå med sin driver har sipprat ut - och Jack Nicklaus fick intrycket av att rehaben går åt rätt håll när de träffades i torsdags. "Han säger att han mår bra", säger 76-åringen till Golf Channel. 

I torsdags höll Jack Nicklaus en träff för Ryder Cup-aktuella spelare i sitt hem i Dublin, Florida. Skadefrånvarande Tiger Woods var en av de inbjudna spelarna och Nicklaus kommenterade deras möte i presscentret på PGA National. 

- Han såg väldigt bra ut. Han såg väldigt frisk ut och (berättade att) han saknar att spela, säger Nicklaus efter Honda Classic avgjorts. 

40-årige Woods, som är fem majors från att slå Nicklaus rekord på 18 titlar, får stöd av legendaren som inte vill att hans eget rekord står sig bara för att Woods hälsa sätter stopp för jakten. 

- Han säger att mår bra, känner sig stark och att han numera klarar att slå en putt och chip utan att känna någon smärta i sina ben och så vidare. Vi pratade inte så mycket om det... Han vill inte lägga upp någon tidsplan för sin comeback. 

Woods har inte spelat sedan augusti och nyligen publicerade han en film där han slår med drivern i en golfsimulator.

- Han är ganska privat när det gäller att tala om sin hälsa, och jag bekyller honom inte, för varje gång han öppnar munnen blir det bara mängder av artiklar där man spekulerar, säger Nicklaus. 

Trots sin långa frånvaro har Ryder Cup-kaptenen Davis Love signalerat att en plats mer eller mindre är klar i höstens lag. Antingen som spelare eller assisterande kapten. 

- Om Tiger kan spela tio, tolv turneringar i rad tror jag att han kan hitta sitt spel och kvala in till laget, säger Love till BBC.

Du vet väl att Golfing.se finns som app? Håll enkelt koll på tävlingsgolf jorden runt och få snabb access till unikt redaktionellt innehåll, de senaste nyheterna från de främsta internationella golfmedierna, leaderboards, utrustning och mycket mer. Ladda ner appen på App Store eller Google Play.

AV: Lennart Sandahl - Golfing.se

 


Bild: Getty Images

Relaterat