Skip navigation

Love: "Tiger skulle kunna spela Ryder Cup"

Redaktionen Golfing.se - 12:00 28/02/2016 (uppdaterad 16:32 25/02/2016)

Så sent som i onsdags postade Tiger Woods en video på Twitter där han slog en järnklubba i en simulator. Nu säger kapten Davis Love att han tror att stjärnan kan komma att spela Ryder Cup i höst.

40-årige Woods har inte spelat golf sedan i augusti, och inga besked har kommunicerats om när en återkomst kan bli aktuell efter den senaste ryggoperationen.

Men Davis Love har inte gett upp.

- Om Tiger kan spela tio, tolv turneringar i rad tror jag att han kan hitta sitt spel och kvala in till laget, säger Love till BBC.

En plats i laget är redan bokad, på ett eller annat sätt. Skulle Woods inte kvala in som spelare blir han assisterande kapten.

- Jag tror att Tiger kommer att jobba tillräckligt hårt, om hans kropp bara tillåter. Om han fortsätter med ojämna starter, och skadorna fortsätter komma, tror jag att det kommer att bli tufft för honom. Men han är väldigt målmedveten, det har vi sett.

Den amerikanska Ryder Cup-kampen är i vanlig ordning spännande att följa. Några spelare är givna redan nu, typ Jordan Spieth, Bubba Watson och Rickie Fowler, men kampen runt åttondeplatsen (sista direktplatsen) är hård. Patrick Reed innehar den i dagsläget, men Brooks Keopka, JB Holmes och Kevin Kisner skuggar tätt där bakom.

Jimmy Walker (25:a på världsrankingen) och Matt Kuchar (26) har i nuläget halkat utanför topp-15, och Jim Furyk är för närvarande skadad. Justin Thomas - ett namn att hålla koll på - parkerar i nuläget på 45:e plats.

Mycket golf återstår...

Hela amerikanska poängställningen


Bild: Getty Images

Relaterat

Senaste: Golfing.se