Skip navigation

Touren säljer Pro-Am-starttider i nytt lyxpaket

Redaktionen Golfing.se - 11:25 26/02/2016 (uppdaterad 11:31 26/02/2016)

Sugen på att pegga upp i en Pro-Am-tävling med ett proffs? Nu har du chansen. Europatouren lanserar i samarbete med Golfbreaks.com nya konceptet Travel Club.

Upplägget går ut på att erbjuda en "once-in-a lifetime-runda" där du har möjlighet att spela en Pro-Am-tävling på Europatouren. Paketresor till klassiska tävlingar i olika länder, där en Pro-Am-starttid ingår, är nu ute till försäljning.

"Vem vet, du kanske till och med får Rory", skriver touren i en release.

Men smakar det så kostar det, naturligtvis. Ett paket på exempelvis Scottish Open i sommar startar från 4 725 pund (runt 56 000 kronor) för två nätter. Då ingår en plats i onsdagens pro-AM på Castle Stuart, en extrarunda på Nairn GC och två nätter på B&B at Kingsmill Hotel. Alla dealer säljs som ett paket för tre.

Stuart%20Castle
Foto: Getty Images by Warren Little

 

För en betydligt mindre peng finns även möjlighet att köpa in sig på en måndagsrunda efter berörd tävling, en så kallad "tournament setup". Du spelar då från samma utslagsplatser och med samma flaggplaceringar som proffsen ställs inför på söndagsavslutningen. En sådan tvånätters börjar på Scottish Open från 589 pund, alltså knappt 7000 kronor.

- Folk söker mer och mer efter unika erfarenheter på semestern och golf är inget undantag. Ja, de vill ha de bästa banorna och bra boenden, men aldrig tidigare har de haft möjlighet att spela Pro-Am-turneringar eller spela turneringsbanor som en del av European Tour Travel package, säger tourchefen Keith Pelley.

Läs mer om upplägget här.


Bild: Getty Images

Relaterat