Skip navigation

Broberg med i diskussionen när Masters-racet tätnar

Redaktionen Golfing.se - 13:35 25/02/2016 (uppdaterad 14:05 25/02/2016)

Henrik Stenson och David Lingmerth är redan klara för spel i vårens höjdpunkt, US Masters, men vad krävs för de andra svenskarna? Och vilka européer går en kamp mot rankingen? Med sex tävlingar kvar på PGA-touren börjar det dra ihop sig. 

Ifjol kvalade 89 spelare in till årets första major, och sju veckor in i den nya säsongen ser den siffran ut att bli relativt oförändrad. Ende spelare att säkra en plats tack vare seger på PGA-touren så här långt är Vaughn Taylor (Pebble Beach) och den andre är Paul Chaplet som vann Latin America Amateur Championship.

Inga återbud har ännu lämnats, skriver nyhetsbyrån AP i en genomgång av förutsättningarna, men mycket talar för att både Tiger Woods (rygg) och Jim Furyk (handled) missar den mytomspunna tävlingen.

Det finns fortfarande möjlighet att kvala in via seger på PGA-touren, men två av de sex kommande tävlingarna inför Masters är WGC-events där de flesta i startfältet redan är klara för spel.

En av spelarna som emellertid kvalat in till WGC-Cadillac Championship - men inte till US Masters - är Kristoffer Broberg. Den 66-rankade stockholmaren går i nuläget en kamp om att ta sig in topp-50 på rankingen, och en bättre chans kunde han knappast ha önskat sig. Förutom Cadillac Championship är Broberg tack vare segern i BMW Masters i fjol också klar för The Open och WGC-Bridgestone Invitational i sommar.

Ur europeisk synvinkel går spelare som Rafael Cabrera Bello (58), Thorbjörn Olesen (60) och Thomas Pieters (61) en intressant vår till mötes. De behöver ta sig in topp-50 i världen efter WGC-tävlingen i Dallas för att få chansen i Masters. Alex Norén (97) och Freddie Jacobson (105) behöver topplaceringar för att gå samma väg, medan de övriga sannolikt får hoppas på att vinna på PGA-touren.

Och vem vet, både Jacobson och Jonas Blixt har ju varit nära på slutet…

Fotnot: Henrik Stenson är kvalificerad via kategori 16 som finalist i FedexCup i fjol, och David Lingmerth har kategori 15-status in i Masters efter segern i The Memorial.
 


Bild: Getty Images

Relaterat

Senaste: Golfing.se