Skip navigation

TV: "Björnfällan" där drömmar krossas

Lennart Sandahl - 14:36 25/02/2016

Golfing.se har tittat närmare på PGA Nationals ökända avslutning kallad "the Bear Trap". De skräckinjagande hålen 15, 16, och 17 på Champions Course är känt som de kanske allra mest krävande tre hålen på rad som kan spelas på PGA-touren. "Det finns en ganska god anledningn till att kalla den Bear Trap. För om det inte går det går åt ena hållet, så går det åt andra", sa Rory Sabbatini, 2011 års vinnare av Honda Classic som spelas nu i helgen. 

PGA-touren gör sig redo för "the Florida Swing" efter att hållit sig på västkusten under säsongsinledningen. Det är Honda Classic som står på körschemat och det som verkligen utmärker Champions Course på PGA National, är den oerhört tuffa avslutningen. 

- Det är en riktigt tuff bana. Men om det skulle vara 25 grader varmt och inte blåsa så hade den inte varit så jobbig. Det är dock sällan fallet och med den tuffa avslutningen gör man det väldigt, väldigt bra att gå på par sista fyra hålen, säger före detta PGA-proffset Per-Ulrik Johansson i en intervju med Golfing.se. 

The%20Bear%20Trap%20PGA%20National
Getty Images

Vid det 15:e hålets tee möts spelarna av en stor björnstaty och ett plakat som indikerar att nu börjar allvaret. Historien bakom det hela är att Jack Nicklaus, som designat om banan, ville att allt skulle avgöras över de avslutande vattenhålen. 

- Det finns inga utvägar. Du måste verkligen få gå in för att slå ett bra slag, har Tiger Woods sagt. 

15:e hålet (167 meter)

15%3Ae%20h%E5let%20Honda%20Classic
Getty Images

16:e hålet (397 meter)

16%3Ae%20h%E5let%20Honda%20Classic
Getty Images

17:e hålet (174 meter)

17%3Ae%20h%E5let%20Honda%20Classic
Getty Images

Du vet väl att Golfing.se finns som app? Håll enkelt koll på tävlingsgolf jorden runt och få snabb access till unikt redaktionellt innehåll, de senaste nyheterna från de främsta internationella golfmedierna, leaderboards, utrustning och mycket mer. Ladda ner appen på App Store eller Google Play.

AV: Lennart Sandahl - Golfing.se


Bild: PGA Tour

Relaterat

Senaste: Golfing.se