Skip navigation

Henderson ska ta upp kampen om förstaplatsen

Redaktionen Golfing.se - 16:10 20/02/2016 (uppdaterad 16:12 19/02/2016)

Brooke Henderson, 18, är lika gammal som världsettan Lydia Ko. Och snart kanske lika bra på golf? Talangen, i nuläget elva på rankingen, är åtminstone redo att ta upp kampen om förstaplatsen. "Jag är villig att lägga ner det jobbet", säger hon.

Henderson spelar i skrivande stund Australian Open och har möjlighet att klättra in bland de tio bästa i världen - redan under sin första hela säsong på LPGA-touren. Kanadensiskan slutade på andra plats i säsongsdebuten i Florida och spås av många bli nästa stora stjärna på LPGA-touren.

På en presskonferens inför Australien Open fick Henderson frågan om hon tror att hon rentav kan nå hela vägen upp till förstaplatsen.

- Ja, absolut, svarade Henderson enligt Golf Channel.

- Lydia är extremt jämn och talangfull. Att flytta på henne eller att närma sig henne kommer att kräva mycket hårt arbete som jag är villig att lägga ner.

För bara ett år sedan var 18-åringen rankad 202:a i världen. Allt har med andra ord gått väldigt fort. I fjol kom första LPGA-segern, men den hamnade i rejäl medieskugga av Jason Days triumf i PGA Championship.

- Jag lyckades spela bra och många dörrar och möjligheter öppnades. Jag lyckades vinna i Portland för några månader sedan och fick full status. Just nu lever jag bara drömmen och reser runt i världen. Det här är första gången i Australien och det är väldigt spännande.  


Bild: Getty Images

Relaterat