Skip navigation

Horschel kritisk till amerikanska Ryder Cup-upplägget

Redaktionen Golfing.se - 14:33 20/02/2016 (uppdaterad 14:36 19/02/2016)

Billy Horschel har aldrig spelat Ryder Cup, men han är tveksam till om den amerikanska "task force" som bildades efter förlusten på Gleneagles är rätt väg att gå. "Vad händer om det inte funkar? Du kommer att få mer kritik än någonsin", skriver Horschel i en kolumn på Golf Digest.

Den förre FedexCup-mästaren menar att det visserligen är en smart idé att samla veteraner och före detta kaptener för att diskutera idéer, men inte att göra det publikt.

- Jim Furyk ringde mig och förklarade hur de resonerat, vilket var snällt av honom eftersom jag aldrig spelat Ryder Cup. Men som jag sa till honom: "task force" låter desperat. Efter två år av snack om en task force, vad händer om det inte funkar? Du kommer att få mer kritik än någonsin tidigare, skriver Horschel, som anser att amerikanerna skulle tjäna på att visa mer känslor:

- I internationella matcher, där du spelar för ditt land och för varandra, är det naturligt att fira. Det kan lyfta upp till dig en annan nivå. Men våra spelare har blivit så förlöjligade att de tenderar att tygla känslorna så till den grad att det skadar dem. Så länge du respekterar andra spelare, banan och spelet är allt annat okej.

Horschel skriver dessutom om incidenten på US Open i somras när han öppet visade sitt missnöje med greenerna på Chambers Bay, och vilken effekt det fick i amerikanens Twitterflöde.

- Det var kanske 4000 tweets och jag läste allihopa den kvällen. Jag blockerade många, även journalister, och hade problem att minnas vilka jag blockerat och varför. Jag sov inte den natten.

Läs hela kolumnen på Golf Digest


Bild: Getty Images

Relaterat

Senaste: Golfing.se