Skip navigation

Hård träning ska ta Kaymer tillbaka

Redaktionen Golfing.se - 14:35 17/02/2016

Han tappade spelrättigheterna på PGA-touren och har inte vunnit en turnering sedan 2014. Men Martin Kaymer är inte orolig. Efter en spontansemester är tysken tillbaka och spelar Maybank Championship Mayalsia den här veckan.

På våren och sommaren 2014 var Kaymer mannen att slå i golfvärlden. Den forne världsettan vann inte bara The Players, hann var dessutom överlägsen i US Open.

Sedan dess har det gått tyngre. Ifjol fick Kaymer inte ihop tillräckligt bra resultat för att klara kortet på PGA-touren, och i år spelar han därför med Europatouren som hem.

2016 skulle bli en omstart efter hård vinterträning, men efter att ha bommat cutten i Dubai Desert Classic bestämde sig 31-åringen för att gå på semester och ladda batterierna.

- Jag tränade väldigt hårt i vintras. Ibland betalar det sig direkt, ibland tar det lite längre tid, säger Kaymer till tourens hemsida.

De senaste åren har Kaymer inlett säsongerna vasst, men i år har han inte kommit in i rytmen. Därav semestern.

- Det har verkligen hjälpt mig att rensa tankarna.

Ryder Cup-hjälten från 2012 är i nuläget rankad på 36:e plats i världen, men att klättra på rankingen är inte första prioritet.

- Jag bryr mig mycket mer om att vinna turneringar. Om du gör det tillräckligt ofta blir du världsetta. Jag är medveten om allt som medföljer och skulle vara mycket mer förberedd för det nu än när det hände. Så länge du håller dig topp-50 i världen är det bra, för då kan du spela varenda turnering.  


Bild: Getty Images

Relaterat

Senaste: Golfing.se