Skip navigation

PGA-touren slopar 18:e på East Lake som avslutning

Redaktionen Golfing.se - 14:57 16/02/2016 (uppdaterad 15:03 16/02/2016)

Det omdebatterade 18:e hålet på East Lake, ett långt par-tre, kommer inte längre att avgöra Fedex Cup. På tisdagen annonserade PGA-touren att man kastar om niohålarna, skriver Golf Channel.

Med sina skräckinjagande 214 meter, lätt uppför, kan visserligen ingen argumentera för att det på något sätt är enkelt, men PGA-touren har de senaste åren ställt sig frågan om det 18:e hålet verkligen bäddar för tillräcklig dramatik.

Det har varit svårt att göra birdie, bara en av tio lyckas, men det är också ovanligt att spelare straffas med dubbelbogey eller värre om nerverna sviker. Par är under alla omständigheter ett bra facit.

Åsikterna har gått isär. Brandt Snedeker är en av spelarna som ansett att en förändring inte varit nödvändig.

- Det är en ikonisk avslutning här med 16,17 och 18. Det ger oss ett stort drama. Golfbanan byggdes så här och bör förmodligen behållas så. Det verkar funka ganska bra, och mycket har hänt på 18:e, sa Snedeker till AP i höstas.

Nu har man emellertid från tourhåll annonserat att man kastar om banan. Sista nio blir helt enkelt första nio. Anledningen är att de nya avslutningshålen - fem till nio - har producerat en hel del skiftande resultat de senaste åren. Femte hålet är ett långt par-fyra som traditonellt spelas som det svåraste på banan. Det sjätte är ett par-tre, medan både sjuan, åttan och nian (ett nåbart par-fem) bäddar för birdiemöjligheter.

- Väldigt intressant, tycker regerande mästaren Jordan Spieth.

- Jag tror att det här kommer innebära en avslutning där du ser birdies eller eagles mer än par som det varit de senaste åren.

Av: Johan Wennerström - golfing.se


Bild: Getty Images

Relaterat

Senaste: Golfing.se