Skip navigation

Blixt och Jacobson klättrar på rankingar

Redaktionen Golfing.se - 12:22 15/02/2016 (uppdaterad 16:22 15/02/2016)

Jonas Blixt och Fredrik Jacobson svarade återigen för framstående prestationer i helgens AT&T Pebble Beach National Pro-Am. Duon klättrar därmed på världsrankingen, och har satt sig i en mycket gynnsam position för att säkra en plats i slutspelet i FedexCup.

Blixt blev ensam trea i Kalifornien-tävlingen - två veckor efter sjätteplatsen i Farmers Insurance Open - och går från 198:e till 125:e plats på världsrankingen. Eftersom värmlänningen väntade med att säkra kortet till sista tävlingen i fjol är det också en viktig faktor att han nu ligger 31:a på FedexCup-rankingen. De 125 främsta säkrar som bekant kortet och kvalar in till slutspelet i september. Blixt sitter just nu i en mycket gynnsam situation och får inte minst arbetsro.

Freddie Jacobson avancerar tack vare sin delade fjärdeplats in topp-100 på världsrankingen, närmare bestämt till 94:e plats. Göteborgaren har två delade fjärdeplatser i rad och har precis som Blixt mer eller mindre säkrat en plats i höstens slutspel. Jacobson är 21:a.

I och med Jacobsons återintåg topp-100 befinner sig fem svenskar just nu där: Henrik Stenson (5), David Lingmerth (39), Kristoffer Broberg (69), Jacobson (94) och Alex Norén (97).

På Ryder Cup-rankingen är Stenson i nuläget ensam svensk att kvala in, och till OS har världsfemman fortfarande sällskap av David Lingmerth.


Bild: Fredrik Jacobson

Relaterat

Senaste: Golfing.se