Skip navigation

Blixt bästa placering på länge: "Jag fortsatte försöka"

Lennart Sandahl - 9:39 15/02/2016

Svenske Jonas Blixt har en allt mer stigande formkurva. Tredjeplatsen på AT&T Pebble Beach Pro-Am var hans bästa på nästan två ås tid. "Jag vet inte, jag bara fortsatte spela bra golf", säger han. 

Länge såg det ut som att Sverige skulle kunna få en slutsegrare i helgens PGA-tävling. Jonas Blixt startade dagen fyra slag bakom Phil Mickelson, men åt sig närmare och närmare - för att till slut passera. 

Birdie på tre, eagle på sexan och en till på hålet efter gav honom en tvåslagsledning före Mickelson. Drömmar om en tredje titel på PGA-touren - den senaste i 2013 års Greenbrier Classic - måste givetvis ha funnits i 31-åringens huvud. Men Blixt lyckades inte knyta igen säcken och hamnade "bara" trea efter Mickelson och slutsegraren Vaughn Taylor. 

- Jag missade två greener och gjorde två bogyes. Inte den lättaste berg- och dalbanan att hantera, men jag fortsatte försöka, säger Blixt som slutade två slag bakom Taylor. 

Spelet verkar äntligen peka åt rätt håll för Blixt, som ju tog en topp sex-placering i Farmers Insurance Open för några veckor sedan. Tredjeplatsen var hans bästa sedan han slutade bakom Bubba Watson i 2014 års Masters. 

- Jag ville försöka ge mig flera möjligheter i dag, och ge mig själv chansen att vinna. Jag lyckades inte riktigt, men jag gjorde mitt bästa. 

En placering bakom hittar vi näst bäste svensk i Freddie Jacobson. En annan spelare vars formkurva ser lovande ut. 

- Jag spelar bra just nu, tre topp fem-placeringar i de fyra senaste tävlingarna, säger han. 

Du vet väl att Golfing.se finns som app? Håll enkelt koll på tävlingsgolf jorden runt och få snabb access till unikt redaktionellt innehåll, de senaste nyheterna från de främsta internationella golfmedierna, leaderboards, utrustning och mycket mer. Ladda ner appen på App Store eller Google Play

AV: Lennart Sandahl - Golfing.se


Relaterat

Senaste: Golfing.se